Přejít k hlavnímu obsahu

Faker překonal další rekord. V historii League of Legends není lepšího hráče

20. 1. 2023 | 17:13 League of Legends Zajímavost
Nikdo na něj nemá. Lee „Faker“ Sang-hyeok i deset let po svém profesionálním debutu potvrzuje svou extratřídu a boří rekordy. Korejská hvězda je na prvním místě historických tabulek ve všech hlavních individuálních statistikách. K zabitím a smrtím nově přidal prvenství v kolonce asistencí LCK a předskočil tak legendárního Gorillu. Celkově odehrál Faker v nejvyšší korejské League of Legends soutěži 782 zápasů, 67% z nich vyhrál.
Lee "Faker" Sang-Hyeok
Lee "Faker" Sang-Hyeok
Zdroj: Lance Skundrich/Riot Games

Fenoménem jménem Faker řádí dál. 26letá legenda světového esportu se stále drží na vrcholu a jen několik dní po začátku letošní sezóny LCK má v kapse další rekord. Zatímco v killech je daleko před Kim „Deft“ Hyuk-kyuem, ve statistice smrtí a nově i asistencí drží první příčku před Kang „GorillA“ Beom-hyeonem.

Poslední kousek skládačky K/D/A přidal midlaner T1 během pátečního zápasu proti KT Rolster. S Oriannou, jedním ze svých nejoblíbenějších šampionů, překonal metu 4 137 asistencí a jeho jméno tak svítí na úplném vrcholu další tabulky.

Kterým statistikám Faker vládne? (LCK)

Killy: 2 692
Smrti: 1 580
Asistence: 4 143
Odehrané zápasy: 782
Vyhrané zápasy: 524

T1 na vrcholu

Dva zápasy, dvě vítězství. Taková je prozatímní bilance T1 v roce 2023. Vicemistři světa jsou druzí za Dplus KIA, proti nimž se v přímém souboji utkají 28. ledna od 7:00.

V první sérii přehráli T1 obnovené Gen.G. Kromě typické individuální extratřídy T1 znovu ukázali, jak silní jsou ve vyrovnané midgame. Žádná chyba ze strany Gen.G nezůstala nepostrestána. V jednu chvíli se zdál být zápas otevřený, o několik minut později už Faker a spol. dominovali.

Páteční zápas už byl pro obhájce jarního prvenství v LCK náročnější. KT Rolster byli nepříjemným soupeřem, první hru dokonce vyhráli. Jenže zkušená pětice T1 se rychle vzpamatovala a průběh zápasu otočila.

T1 Faker
T1 Faker
: LCK
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).