Přejít k hlavnímu obsahu

Legendární Pán prstenů v novém! Fanoušci předělávají oblíbenou hru v Unreal Engine 4

21. 1. 2023 | 14:30 Gaming
Hra Lord of the Rings: The Battle for Middle-earth vydaná v roce 2004 je legendou. Populární titul je poctivě předěláván skupinou fanoušků v Unreal Engine 4. Tým vývojářů, který na projektu pracuje, slibuje realistické detaily postav, prostředí a mapy. Bylo také odhaleno jméno projektu, na datum vydání si však ještě musíme počkat.
Balrog
Balrog
Zdroj: EA Sports

Velkolepý souboj Pánů prstenů s názvem The Battle for Middle-earth, který byl vydaný již v roce 2004, je stále poměrně aktuálním tématem mezi hráči, ačkoliv společnost EA uzavřela rokem 2010 všechny servery kvůli vypršení licence videohry The Lord of the Rings. Fanoušci si však legendární pecku mohou stále zahrát pomocí neoficiálních herních serverů.

The Battle for Middle-earth je strategická hra v reálném čase, která je založena na filmové trilogii Pána prstenů. Využívá také filmových videoklipů a řadu hlasových herců včetně hobitů a čarodějů. 

Skupina fanoušků se snaží titul přepracovat tak, aby grafika a hratelnost odpovídala současnosti. Ačkoliv zatím nebylo odhaleno datum vydání tohoto dlouho očekávaného projektu, jedno víme jistě. Ponese název BFME: Reforged.

Od BFME: Reforged můžete očekávat novou, fotorealistickou grafiku, vylepšené herní mechanismy a mnohem více,“ potvrdil tým vývojářů na svém Twitter profilu. Dále slíbili, že modely, mapy i postavy, budou asi desetkrát podrobnější než v původní hře z roku 2004. Rozlišení 4K je prý samozřejmostí. 

GamingBible dodává, že k vidění budou další detaily, včetně rostoucích stromů, trávy, létajících ptáků a potulujících se divokých zvířat. Ve hře bude i nová globální mapová kampaň.