Přejít k hlavnímu obsahu

Jedna kvalifikace, jediná šance. Čím si musí SINNERS projít pro postup na Major?

22. 1. 2023 | 15:58 Counter-Strike 2 Turnaj
Se šokující informací v sobotu přišli pořadatelé nadcházejícího Majoru. V Evropě se uskuteční jenom jeden otevřený turnaj namísto čtyř dosavadních, síto bude opravdu nekompromisní. Pojďme si však kompletně shrnout, kudy přesně vede pro nejlepší CZ/SK týmy cesta do Paříže.
SINNERS a Dynamo Eclot
SINNERS a Dynamo Eclot
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Otevřená kvalifikace

To nejdůležitější hned na začátek. Přelomovou a hojně kritizovanou novinkou je změna formátu ze čtyř na jedinou otevřenou kvalifikaci, ze které postoupí 16 nejlepších týmů. Jedno zakopnutí nebo špatný den a první část sezóny může být rázem neúspěšná. Do boje se tradičně přihlásí stovky týmů, které svoji přípravou budou směřovat právě za tímto jedním cílem. Zmiňovat ani nemusíme, že až v pokročilých fázích se přejde z BO1 na BO3, to už je jen třešnička na dortu. Otevřená kvalifikace se uskuteční ve dnech 13. a 14. února.

Uzavřená kvalifikace

Kvalifikační cyklus rozšíří uzavřená část, díky níž se nejlepší týmy bez jisté účasti na RMR vyhnou otevřeným bojům. V termínu 15. – 19. února bude rozdělena na dvě skupiny a 16 úspěšných mančaftů z Open Qual. zde doplní 16 nejlepších celků dle Valve Standings k datu 12. února. Tento případ se týká týmů Adama „NEOFRAG“ Zouhara a Martina „STYKO“ Styka, domácích sestav bohužel ne. SINNERS a Dynamo Eclot aktuálně ztrácejí 20 či 49 bodů, ale pokud zazáří například v CCT, mohou otevřenou kvalifikaci přeskočit.

RMR turnaj

Ve třetí části už by nikdo z evropské špičky chybět neměl, v Kodani se 3. – 12. dubna představí ti nejlepší z nejlepších. Klíčový turnaj bude opět rozdělen na dvě samostatné skupiny, ve kterých se potká 14 evropských týmů z TOP 16 posledního Majoru a 18 postupujících celků z uzavřené kvalifikace. Formátem bude swiss, kdo v něm třikrát zvítězí, ten si zahraje na Majoru v Paříži, počet proher ovlivní nasazení do určité fáze. Šestice týmů s bilancí 2 výher a 3 proher bude mít dodatečnou šanci se utkat o 17. postupový slot pro Evropu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.