Přejít k hlavnímu obsahu

Nová elitní organizace na obzoru? Dark Tigers chystají fúzi i nového investora

23. 1. 2023 | 11:44 Counter-Strike 2 Spekulace
Ve stínu jiných profesionálních subjektů se na domácí scéně chystá vznik nového jména. Dark Tigers míří nahoru a vysokým cílům dopomůže nový klíčový investor, jak potvrdil dosavadní majitel organizace Branislav Kovačovic pro Sazka eLEAGUE. To ale není jediná novinka.
Dark Tigers + DGG Esports
Dark Tigers + DGG Esports
Zdroj: DGG / Sazka eLEAGUE

Dark Tigers spolupracují s fotbalovým klubem Bohemians Praha 1905, disponují elitním domácím PUBG týmem, ještě loni působili v nejvyšší domácí League of Legends soutěži, ale nejvíce byli vždycky vidět na poli CS:GO. Pro tuto divizi loňský rok úspěšný nebyl, sekce se totiž nekvalifikovala ani na jeden turnaj Tipsport MČR sezóny a v Sazka eLEAGUE dvakrát bojovala o přežití v baráži. Letošní rok ale slibuje vyšší cíle.

Temní tygři totiž chystají tak velké věci, že už jejich jméno mezi účastníky domácích turnajů neuvidíme. „CS:GO sekce i s vedením přestupuje pod novou značku,“ vyjádřil se šéf týmu Branislav Kovačovic pro Sazka eLEAGUE. Připravené je totiž spojení nejen s investorem, ale také s jinou organizací, jak uvádí naše zdroje.

Už od finále Tipsport MČR CS:GO kolují za oponou spekulace o vstupu nového celku na CS:GO scénu. Jde o DGG Esports a realita je podle nejnovějších informací skutečně taková, že právě oni nyní chystají velkolepou fúzi s Dark Tigers. Společným činitelem je zmíněný investor, se kterým obě organizace utvoří novou značku dosud neznámého jména. Spolupráce je ale hotovou věcí, domácí giganti přivítají nového konkurenta.

Branislav „Čivo“ Kovačovic, dosavadní majitel Dark Tigers
Branislav „Čivo“ Kovačovic, dosavadní majitel Dark Tigers
Foto: Sazka eLEAGUE

Jádro profesionální sestavy však setrvá z původních DTG. Ľuboš „HenkkyG“ Ilko a Martin „creze“ Bagala sice převléknou dres, ale pod stejnou střechou působí již rok a půl. Loni v létě se k nim přidal krajan Dominik „NIO“ Maxian, a také dva nejnovější přírůstky jsou ze Slovenska. Peter „WEAMO“ Rauch s týmem odehrál již konec minulé sezóny a připojit by se k němu měl Lukáš „luko“ Hrabčík. Nerozlučné duo bude opět pospolu.

Příchod dosavadního in-game leadera eSuby je posledním dílem skládanky. Mistr ČR z roku 2019 a trojnásobně stříbrný hráč z loňského podzimu má od modré krve povolení hostovat (například ve startující ESEA lize), a i když zatím není podepsaný, tak je jasnou prioritou a variantou číslo jedna pro Dark Tigers. Dalo by se říci, že je jen otázkou času, než si obě strany plácnou – a to pod zbrusu novým názvem týmu.

V rámci celého projektu s vysokými ambicemi bude důležitá stabilizace, profesionální podmínky tomu jednoznačně dopomohou. Podle Liquipedie se za poslední tři sezóny prostřídalo v CS:GO sekci Dark Tigers 25 různých hráčů, v nové éře by časté změny měly skončit. Soudržnost celého týmu by měl mít na starosti Jozef „d0di“ Kiss, o něhož je zájem na pozici trenéra. WEAMA a luka přitom vedl již před dlouhými 5,5 lety.

Jak by mohla vypadat sestava DTG/DGG:

 Slovensko Ľuboš „HenkkyG“ Ilko
 Slovensko Martin „creze“ Bagala
 Slovensko Dominik „NIO“ Maxian
 Slovensko Peter „WEAMO“ Rauch
 Slovensko Lukáš „luko“ Hrabčík

 Slovensko Jozef „d0di“ Kiss – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.