Přejít k hlavnímu obsahu

Parádní comeback a první výhra. Česká hvězda zářila

24. 1. 2023 | 10:30 League of Legends Reportáž
Nejvyšší evropská soutěž v League of Legends má za sebou první hrací kolo. Na vrcholu se po třech zápasech nachází dvojice Vitality a G2 Esports, která v dosavadním průběhu ligy neprohrála ani jeden zápas. Matěj „Carzzy“ Orság s MAD Lions se drží na třetí příčce, Patrik „Patrik“ Jírů s XL a Marek „Humanoid“ Brázda v dresu Fnatic mají oba po jedné výhře a dělí se o páté místo tabulky LEC.
Tým Fnatic
Tým Fnatic
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Fnatic odchází z prvního týdne LEC se smíšenými pocity. Nejtěžší možný los se podepsal na výsledcích, nechybělo ale málo, a tým v čele s Humanoidem se mohl vyhřívat na druhé příčce. Jenže parádně rozjetý zápas s Vitality se Fnatic nepodařilo dotáhnou do vítězného konce a po debaklu proti G2 museli jediný triumf vytřískat z těžkého mače proti KOI. To se Fnatic i přes třítisícový deficit v early game podařilo, jediným z klíčových hráčů byl Marek Brázda se svým Jaycem.

Na nedostatek vítězství si rozhodně nemohou stěžovat G2 a Vitality. První jmenovaní si v pondělním utkání smlsli na posledních Astralis a znovu ukázali, že se mohou vytasit s opravdu zajímavým team compem.

Rasmus „Caps“ Borregaard Winther vytáhnul na midlane Zaca a od prvních minut drtil soupeře. Svým parádním Flashem zachránil při úvodní potyčce svého junglera a následně perfektně zahranou situaci završil dvěma killy. Po 25 minutách bylo hotovo.

O třetí příčku se dělí se dvěma výhrami KOI a MAD Lions. Šampioni loňského podzimního splitu přišli o perfektní týden v již zmiňovaném zápase proti Fnatic, MAD Lions s navrátilcem Carzzym pak v pondělí nestačili na výborně hrající Vitality.

Polovina celé ligy se po třech zápasech shromáždila na pátém místě s jedním vítězstvím a dvěma prohrami. V lepší začátek možná doufali EXCEL či Fnatic, naopak svůj standard předvedly sestavy SK Gaming a Team BDS. Jediným celkem stále čekajícím na první body jsou Astralis.

LEC pokračuje v sobotu 28. ledna od 18:00. Opět se bude hrát od soboty do pondělí, každý den pět špílů. Vrcholem programu bude souboj mezi G2 a Vitality v pondělí 30. ledna od 21:00.

Tabulka LEC
1.G2 Esports3-0
 Vitality3-0
3.MAD Lions2-1
 KOI2-1
5.SK Gaming1-2
 XL1-2
 Team BDS1-2
 Team Heretics1-2
 Fnatic1-2
10.Astralis0-3
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).