Přejít k hlavnímu obsahu

OG nestačili na FaZe a znova se postaví týmu Liquid. Postoupí NEOFRAG do finále skupiny?

24. 1. 2023 | 13:47 Counter-Strike 2 Preview
Šestý hrací den BLAST Premier Spring Groups nabídne opět dva zápasy. České fanoušky bude zajímat primárně ten druhý, ve kterém již podruhé vyzve Adam „NEOFRAG“ Zouhar a jeho OG americké soky z týmu Liquid. První střetnutí vyšlo české hvězdě na jedničku, soupeř ale bude na odplatu připraven. Ve hře je finále skupiny a stále možnost postoupit přímo na finále.
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Adam „NEOFRAG“ Zouhar
Zdroj: BLAST Premier

OG začali svoji sezónu výtečně, skalp třetího nejlepšího týmu světa je vždy cenný. Adam „NEOFRAG“ Zouhar byl navíc hlavní hvězdou na cestě za vítězstvím. V souboji proti oslabenému FaZe Clanu však OG nedokázali přidat druhé prvenství a prohra 0:2 je odsunula do spodního pavouka skupiny B. Pro postup na finále sezóny potřebují dvakrát vyhrát – ať už nyní, nebo stejně tak v následujícím a rozhodujícím Gauntletu.

Třetí vystoupení letošního roku opět OG svede proti týmu Liquid, jenž porazil Complexity. Duel třetího kola skupiny B proběhne v úterý od 18:30. I přes předchozí prohru, mírným favoritem bude severoamerická sestava. Vítěz o dva dny později bude mít šanci vyzvat FaZe o triumf celé skupiny a postup na jarní finále. Poražený naopak spadne do prvního kola zmíněného Gauntletu, kde již čeká německý soupeř BIG.

Právě BIG jsou spolu s Complexity a Astralis trojlístkem týmů, které ve skupinové fázi neuhrály jedinou výhru. Stále však platí, že dvěma výhrami si mohou zajistit místenku na Spring Finals. Na opačném pólu a v nejlepší pozici se jedinou výhru od jarního finále nacházejí FaZe, Vitality a G2, jenž nyní vyčkávají na svého vyzyvatele. Dohrávka skupin a následný Gauntlet jarní části sezóny poběží až do této neděle.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.