Přejít k hlavnímu obsahu

Přestupová bomba na spadnutí! Entropiq Prague lákají polskou hvězdu

26. 1. 2023 | 20:10 Counter-Strike 2 Spekulace
Kolem domácí sestavy organizace Entropiq bylo v poslední době podezřele ticho. To se ale v nejbližších dnech změní. 1. února chystá organizace u příležitosti třetího výročí svého založení narozeninovou akci, v rámci níž představí generálního partnera a odhalí nové složení CS:GO sekce Entropiq Prague. Zahraniční hráči se loučí, ale jejich místa zabírají jiní.
Entropiq Prague
Entropiq Prague
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

V oficiální sestavě Entropiq Prague se v současnosti nacházejí pouze dva poslední mohykáni, Filip „AJTT“ Dolenský a Josef „MoriiSko“ Maurenc. Vedení se rozloučilo s Michalem „leckr“ Kadlíčkem a nového in-game leadera si vyhlédlo v zahraničí. Tento krok se může jevit jako překvapivý, jelikož Zoran „xicoz“ Markovski při svém odchodu hovořil o změně vize organizace, a očekával se tak návrat k CZ/SK soupisce.

Pokud se jakákoliv organizace rozhodne využít mezinárodní sestavu, tak pro domácí turnaje chtě nechtě potřebuje trio českých či slovenských hráčů. Podle několika zdrojů a zákulisních spekulací posledního týdne by se tím třetím do party měl stát Rudolf „Rutk0“ Kovalčik, bývalý hráč Sampi.Tipsport a naposledy Dark Tigers. „Brzy očekávejte velmi zajímavou zprávu,“ naznačil v minulém týdnu na Twitteru dvacetiletý střelec.

Nyní už ale k zahraničním borcům. Pro kapitána dle našich informací vyrazil management Entropiqu na západ a rozhodl se angažovat úřadujícího vicemistra Německa se Sprout. Christoph „red“ Hinrichs doposud neopustil německou scénu a vedení mezinárodní pětice pro něj bude velkou novinkou. „Právě jsem měl spontánní dvouhodinový rozhovor s mou budoucí organizací. Čekají nás vzrušující časy, přátelé,“ napsal na svůj Twitter den před Rutkem. Ten mu na tweet zareagoval, vzájemná interakce přikládá pod kotlem spekulací.

V podstatě potvrzenou informací je akvizice polského trenéra a někdejšího člena legendární sestavy Golden Five Mariusze „Loord“ Cybulského. Zkušený trenér se po opuštění cowana Gaming přidal do ESEA slotu EIQ a stál u vybudování zbrusu nové sestavy. Nabízí se tím pádem, že by si mohl přivést i nějakého krajana.

Podle našich zdrojů z blízkého okolí týmu a členů sestavy by právě pátý hráč měl pocházet z Polska. Doplnit sestavu je potřeba odstřelovačem, a právě tuto roli chystají Entropiq Prague obsadit největší hvězdou.

V hledáčku české organizace uvízl 24letý odstřelovač, který naposledy střílel za AGO. Vrchol kariéry zažil pod křídly Virtus.pro, se světoznámým celkem vybojoval například stříbro na V4 Future Sports Festivalu. Michał „snatchie“ Rudzki je na mezinárodní scéně proslulým jménem a jeho přestup na česko-slovenskou scénu by byl velkou věcí a jasným důkazem, že to EIQ myslí s vysokými ambicemi pražského týmu vážně.

O vyjádření jsme požádali zástupce Entropiqu, jenž se rozhodl dění nekomentovat. Odhalení proběhne v rámci oslavy třetích narozenin EIQ, a právě k 1. únoru by měla směřovat finalizace příchodů nových tváří.

Chystaná sestava Entropiq Prague:

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Slovensko Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
 Německo Christoph „red“ Hinrichs
 Polsko Michał „snatchie“ Rudzki

 Polsko Mariusz „Loord“ Cybulski – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.