Přejít k hlavnímu obsahu

NIP hlásí další změnu. Nemoc vyřadila hampuse, přichází dánská hvězda

27. 1. 2023 | 13:54 Counter-Strike 2 Přestup
Do Ninjas in Pyjamas znovu přichází nová tvář. Hampus „hampus“ Poser si kvůli zdravotním potížím bere nucené volno na zbytek jarní části letošní sezóny, jako náhrada přichází Kristian „k0nfig“ Wienecke. Přání Aleksiho „Aleksib“ Virolainena se tak nevyplnilo. „Doufejme, že nějakou dobu nedojde ke změnám,“ řekl teprve před týdnem v rozhovoru pro HLTV.org.
Kristian "k0nfig" Wienecke
Kristian "k0nfig" Wienecke
Zdroj: PGL

Klid. Slovo, které ve slovníku Ninjas in Pyjamas chybí. Neustále změny v sestavě pokračují, v roce 2023 už jde o druhý zásah do hlavní pětice. Po Daniilu „headtr1ck“ Valitovovi přichází Kristian „k0nfig“ Wienecke.

Důvodem dalšího transferu NIP jsou zdravotní problémy Hampuse „hampus“ Posera. „Hampus strávil posledních několik dní konzultacemi s naším výkonnostním ředitelem a lékaři a shodli jsme se, že si potřebuje od soutěžení odpočinout,“ stojí v oficiální zprávě organizace. Hampus byl členem základní sestavy Ninjas přes dva a půl roku, ale nyní vynechá minimálně část letošní sezóny. Kdo ví, jestli se do týmu ještě vrátí.

O kvalitách k0nfiga, jenž svou puškou přispěje k chodu týmu na nadcházejících turnajích, nemůže být pochyb. Během svého působení v Astralis byl po Benjaminu „blameF“ Bremerovi hlavním tahounem. Výkony nebyly důvodem, proč dánský celek opustil. Nebýt kauzy, mohl být opět TOP 20 hráčem světa.

Dánský střelec se bude pokoušet o restart v sousedním Švédsku. Premiéru si odbude 1. února na slavném turnaji IEM Katowice, kde začne psát novou kapitolu své kariéry. Jeho prvním soupeřem budou MIBR. Knockout Stage jarní sezóny BLAST Premier ještě s NIP absolvuje Max „maxster“ Jansson z Young Ninjas.

Sestava Ninjas in Pyjamas:

 Švédsko Fredrik „⁠REZ“ Sterner
 Ukrajina Daniil „headtr1ck“ Valitov
 Dánsko Kristian „k0nfig“ Wienecke
 Švédsko Ludvig „Brollan“ Brolin
 Finsko Aleksi „Aleksib“ Virolainen

 Švédsko Daniel „djL“ Narancic (coach)

 Švédsko Hampus „hampus“ Poser (na lavičce)
 Dánsko Patrick „es3tag“ Hansen (na lavičce)

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).