Přejít k hlavnímu obsahu

BLAST Premier vrací Tier 1 CS:GO do USA. Zahraje si ve Washingtonu i NEOFRAG?

27. 1. 2023 | 18:31 Counter-Strike 2 Turnaj
Centrem profesionálního Counter-Striku je od pandemie koronaviru v Evropě. Ostatní kontinenty měly v posledních dvou letech akcí opravdu poskrovnu. Severní Amerika se spoléhá pouze na IEM Dallas, zatímco před covidem obrážely různé turnaje celé Spojené státy. Pomoci zlepšit tuto situaci se pokusí pořadatel BLAST, který se do zámoří vrací po čtyřech letech.
BLAST Pro Series Los Angeles
BLAST Pro Series Los Angeles
Zdroj: BLAST

Poslední dva americké turnaje tehdejší BLAST Pro Series proti sobě ve finále postavily FaZe Clan a Team Liquid. V Miami zvítězili FaZe, v Los Angeles pak Liquid, kteří v té době dominovali světové scéně a v rekordním čase získali Intel Grand Slam. Oba celky patří mezi nejužší špičku i nyní a severoameričtí fanoušci je opět budou mít šanci vidět v akci. Jarní sezóna BLAST Premier totiž vyvrcholí ve Washingtonu D.C.

Zámořský prapor Tier 1 scény od pandemie koronaviru drží Intel Extreme Masters v Dallasu, organizátoři z BLASTu jej letos využijí. Jen několik dní po jeho skončení totiž přesunou hráče ze středu země k východnímu pobřeží. Vrchol jarní části milionové sezóny se odehraje 7. až 11. června v Entertainment & Sports Aréně.

BLAST Premier Spring Finals bude hostit osmičku týmů, tři známe již nyní. Jedná se o vítěze skupin, kteří nezaváhali ani v jednom ze tří zápasů – Team Vitality, FaZe Clan a G2 Esports. Tři další vzejdou z Knockout Stage, dva zbývající určí regionální Showdowny. Ty jsou jedinou otevřenou cestou mimo uzavřený okruh.

Ve hře o letenku do USA je i česká hvězdička Adam „NEOFRAG“ Zouhar. Jeho tým OG sice dvakrát skolil Team Liquid, ale dvakrát nestačil na FaZe. Díky druhému místu ve skupině se však nachází v poslední fázi Knockout Stage, kde si tuto neděli od 18:30 zahraje o postup proti vítězi pátečního duelu NIP vs. Astralis. Pokud by neuspěl, tak ještě není všem nadějím konec, protože by na něj čekal dubnový Showdown.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.