Přejít k hlavnímu obsahu

První zkouška roku 2023. SINNERS v důležité kvalifikaci vyzvou Dynamo Eclot

28. 1. 2023 | 08:39 Counter-Strike 2 Preview
První evropská kvalifikace na IEM Brazil je v plném proudu a dva české týmy prošly do jejího druhého dne. To, co se nepovedlo Sampi.Tipsport nebo Dark Tigers, dokázali zvládnout SINNERS a Dynamo Eclot. Dva nejlepší CZ/SK celky podle HLTV rankingu čtyřikrát vyhrály a na úvod sobotní části se utkají tváří v tvář. Do další části může projít jenom jeden.
Max „SHOCK“ Kvapil
Max „SHOCK“ Kvapil
Zdroj: SINNERS Esports

324 evropských týmů přivítala první velká otevřená kvalifikace letošního roku. Mezi účastníky nemohly chybět ani české a slovenské týmy, případně domácí borci v mezinárodních sestavách. Simon „KWERTZZ“ Horák s The Prodigies a Lukáš „luke“ Vánský s The Young Prodigies bohužel skončili už ve třetím kole. Mladší ze zmíněného dua podlehl Apeks, Martin „STYKO“ Styk posléze dokráčel až k postupu do druhého dne.

Podobně úspěšné ale byly i dva české týmy. SINNERS po třech klidných zápasech vyzvali bulharskou smečku 500, proti které ale byli nekompromisní a Patrik „Zero“ Žúdel jako tahoun dovedl hříšníky do sobotní části. Dynamo Eclot šlo do turnaje s 5. nejvyšším seedem a v prvním dni nepotkalo jediný známý celek. Na závěr páteční cesty se ale hráči zapotili, mix s názvem eughxuls dokázali vyřadit až ve druhém prodloužení.

Dva medailisté loňského Tipsport MČR CS:GO a v současnosti 52. a 54. nejlepší týmy světa však neměly štěstí na pavouka a na úvod sobotního programu se postaví tváří v tvář. Půjde tak o první ostrý souboj dvou českých sestav v letošním roce. Za favority budu SINNERS, protože na rozdíl od DNE disponují kompletní sestavou. Pardubický celek musel pro účast improvizovat a překvapil vystoupením s hostem Matějem „twist“ Petrášem a Pavlem „replay“ Vaňkem z Cryptovy jako koučem. AWP se chopil Vít „nbqq“ Pohlot.

V kvalifikaci se aktuálně nachází poslední 16 týmů, do uzavřené části postoupí jen nejlepší dva. České celky a STYKO se musejí poprat se společností týmů ECSTATIC, EYEBALLERS, HEET, Websterz a Eternal Fire.

Z dalších česko-slovenských týmů nejdále dokráčela nová hvězdná skvadra Sampi.Tipsport. Mezi 64 nejlepšími týmy ale neuspěla proti Eternal Fire, kterým podlehla 4:16. Její cesta je však teprve na začátku.

Rozlosování pavouka pro TOP 16:

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.