Přejít k hlavnímu obsahu

Brazilská LoL scéna truchlí. 19letá fanynka byla zavražděna

29. 1. 2023 | 18:13 League of Legends Příběh
Veliká tragédie zasáhla brazilskou League of Legends scénu. 19letá Ana Beatriz Marques di Oliviera, v komunitě známá jako Nana, byla 24. ledna zavražděna spolu se svou rodinou. Smrt fanynky týmu RED Canids spojila brazilské League of Legends. Fanoušci, hráči a týmy uctili během sobotního vysílání památku mladé hráčky, jež byla nedílnou součástí komunity.
Vzpomínka na Nanu
Vzpomínka na Nanu
Zdroj: twitch.tv/cblol

CBLOL, nejvyšší brazilská soutěž v League of Legends, prochází dost možná nejtěžším obdobím v historii. Nejde o výsledky, nejde vůbec o hru samotnou. Jde o něco mnohem důležitějšího. O lidský život.

19letá Nana byla velikou fanynkou RED Canids, jednoho z předních brazilských týmů. V komunitě byla velice aktivním a důležitým článkem, který přispíval k růstu scény.

Bohužel, její život vyhasl příliš brzy. V úterý 24. ledna se stala obětí odporného trestného činu. Spolu s dalšími devíti členy rodiny byla zavražděna. Nejmladším obětem bylo šest let.

Případ zatím nebyl vyšetřen. Podle policie však byla vražda iniciována sousedy, kteří zjistili, že v nedávné době získala rodina Nany velký objem peněz. Pravděpodobně z dědictví. Zatčeni byli čtyři podezřelí.

Obří tragédie zasáhla celou LoL scénu v Brazílii. Na Twitteru se s fanynkou loučili hráči, týmy, fanoušci i známé osobnosti z komunity.

Během sobotního vysílání druhého kola CBLOL se diváci v hledišti spojili a uctili památku zemřelé Nany minutou ticha a rozprostřením velkého transparentu s její fotografií. Nana bude navždy součástí League of Legends rodiny.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).