Přejít k hlavnímu obsahu

Phreak vysvětlil nerfy Yuumi: Nižší ranky změny nepocítí tolik jako profíci

29. 1. 2023 | 20:54 League of Legends Update hry
Kdyby den ze dne Yuumi zmizela z League of Legends, drtivé většině hráčů by to nevadilo. Yuumi je zřejmě nejnenáviděnějším šampionem populární MOBA pecky od Riot Games. Pro mnohé je frustrující hrát proti kočce poletující na knize, kterou často nejde zneškodnit a dává tuny damage. Problém si uvědomují i vývojáři a pracují na změnách.
Phreak vysvětluje změny Yuumi
Phreak vysvětluje změny Yuumi
Zdroj: Riot Games, koláž PLAYzone

Prvním krokem Riot Games byly obří nerfy v patchi 13.1b. O většinu se postaral bývalý komentátor a nyní game designer David „Phreak“ Turley. Sám pak hráčům vysvětlil své myšlenkové pochody a důvody, proč ke konkrétním změnám došlo.

Hlavním cílem bylo odstranit Yuumi z profesionálních zápasů. Vedoucímu týmu, který se stará o změny šampionů, podle Phreakových slov nevadilo, že Yuumi nebude silná v soloQ. Za rohem je velký update a do jeho vydání by se měla Yuumi ve hře objevovat co nejméně. V pro playi pak vůbec.

Kočičí čtenářka přišla o část svého range, ubrány byly i další základní staty - attack damage, životy a regenerace životů. Do první kategorie změn lze započítat také nerfy pasivní schopnosti, jež bude dávat menší štít.

„Tohle pocítí pouze lepší Yuumi hráči. Nováčci a hráči v nižších divizích si těchto změn sotva povšimnou,“ komentoval první nerfy Phreak. V čem je podle něj mezi oběma skupinami rozdíl, pokud jde o Yuumi? „Horší hráči během laning fáze netradují, nepoužívají pasivku. Supporti v LCK a LPL dokážou vyhrát trade proti Zeri,“ vysvětluje Turley.

Yuumi jako nástroj pro nováčky

Phreak zároveň potvrdil zprávy, jež v posledních dnech kolují internetem. Yuumi nemá hráče naučit positioning, správné pokládání ward nebo mechaniky enchanterů. Hlavní je, aby se nováčci bavili a hra pro ně byla co nejjednodušší.

O své myšlenky ohledně tématu se na Twitteru podělil také Matt Leung-Harrison, v komunitě známý jako Riot Phroxzon. „Myslíme si, že je nejlepší v tom, že umožňuje novým hráčům hrát s přáteli a zjistit, jestli je hraní League of Legends vůbec baví,“ říká lead designer balančního týmu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).