Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyšší finanční odměna ve hře. Kdo už v minulosti vyhrál Intel Grand Slam?

30. 1. 2023 | 16:33 Counter-Strike 2 Zajímavost
Specialitou světa CS:GO je takzvaný Intel Grand Slam. Milionových turnajů už proběhlo několik desítek, jenom na PGL Majoru ve Stockholmu si rovný 1 milion dolarů odnesl vítězný tým, protože se sloučily prize pooly dvou Majorů. Grand Slam přesně tuto sumu nabízí jako bonus.
Vítězové třetího Intel Grand Slamu: Natus Vincere
Vítězové třetího Intel Grand Slamu: Natus Vincere
Zdroj: ESL Gaming

Intel Grand Slam je speciální odměnou pro vítěze čtyř z deseti turnajů od organizátora ESL. Pro zisk odměny 1 000 000 $ je také potřeba, aby jeden z titulů byl z turnajů IEM Katowice, IEM Cologne nebo ESL Majoru.

Speciální soutěž existuje od roku 2017 a za uplynulých šest let poznal tři vítěze. Milionovou odměnu si již tak úspěšnou éru zpříjemnili Astralis, jejichž hráči jsou dodnes na čele tabulky nejúspěšnějších CS:GO hráčů dle vyhraných prize money. V roce 2019 vůbec nejrychlejší Grand Slam zkompletoval Team Liquid, který opanoval čtyři turnaje v řadě. Třetím držitelem IGS se předloni stali hráči Natus Vincere (na obrázku výše).

Čtvrtá sezóna Intel Grand Slamu začne svůj již třetí rok na okruhu, aktuálně jsou ve hře čtyři vítězové alespoň jednoho ESL turnaje od prosince 2021. Team Vitality, Cloud9 a Major šampioni Outsiders však více než jeden titul nezískali, a tak mají k zisku vysoké odměny ještě daleko. Opačným případem je FaZe Clan.

Mašina okolo Finna „karrigan“ Andersena vloni dominovala a ve své sbírce má trofeje z Katovic, Kolína nad Rýnem i ESL Pro League. Vedle těchto tří velkých turnajů ovládli i PGL Major v Antverpách, který však do IGS nespadá, protože by jinak šlo o další bleskurychlý úspěch. Stále však mají čtyři možnosti se zapsat do historie. Nejbližší příležitost budou mít na dalším ročníku IEM Katowice, kde nechybí v hlavní fázi.

Průběh čtvrtého Intel Grand Slamu
Průběh čtvrtého Intel Grand Slamu
Foto: ESL Gaming
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.