Přejít k hlavnímu obsahu

Liberecký útulek děkuje Agraelovi. Na dobré účely putovalo 280 tisíc korun

31. 1. 2023 | 17:01 Twitch
Česká streamerská scéna nejsou pouze osoby přinášející hodiny zábavného obsahu. Spousta z nich se může chlubit i štědrým charakterem. Nejznámější jméno českého Twitch má bezpochyby na takovém seznamu místo, což dokazuje poslední stream loňského roku.
Agraelus
Agraelus
Zdroj: Twitch/Agraelus

Pro většinu lidí na světě je prosinec tím nejštědřejším měsícem roku, především díky svátkům. Internetoví tvůrci v tomhle období rádi využívají svých nástrojů k dobrým skutkům. Ukázkovým příkladem je svými každoročními projekty DeeThane, ale srdce na správném místě ukazuje i řada dalších. Zmínit musíme i největší hvězdu českého Twitche, pro Vojtěcha „Agraelus“ Fišara není charita nijak cizím slovem.

Charitativní streamy Agraela se v průběhu let vyšplhaly do milionů. Velký úspěch měla v minulosti akce „Dejme dětem šanci“, stejně jako speciální přenosy pro kočičí a psí útulky nebo spolky na ochranu týraných či zvířat. Právě ke zvířatům směřoval silvestrovský stream, kterým oblíbený tvůrce uzavřel loňský rok.

Tentokrát se Fišarovi a jeho komunitě podařilo vybrat krásných 280 tisíc korun. Tato štědrá částka putovala do liberecké zoo, konkrétně na podporu útulku ARCHA. Honosným darem se přesně měsíc po streamu pochlubila ARCHA na svých sociálních sítích, Agraelus obdržel dárcovský list, který hrdě sdílel. Věnované peníze míří především na opravu výběhů pro psy. Jejich prostředí bude díky dárcům v mnohem lepším stavu.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.