Přejít k hlavnímu obsahu

Talent, polská hvězda a německý kapitán. Entropiq Prague vítá nové posily

1. 2. 2023 | 18:41 Counter-Strike 2 Přestup
Další přestavba je hotová. Svoji novou pětici ve hře Counter-Strike: Global Offensive odhalila organizace Entropiq na tiskové konferenci ve Vodafone PLAYzone Aréně. Pražská sekce vítá tři nové střelce i zkušeného kouče, všechna jména se shodují s naším reportem z minulého týdne.
Entropiq Prague CS:GO
Entropiq Prague CS:GO
Zdroj: Entropiqteam

Dvě stálice

Z loňského složení zůstávají v sestavě dva české stěžejní pilíře. Filip „AJTT“ Dolenský je od samého počátku klenotem CS:GO divize, na čemž nic nezměnila ani loňská pauza či absence na středeční akci kvůli dovolené. Spolu s ním nemění dres ani Josef „MoriiSko“ Maurenc, jenž má v EIQ také již více než dvouletou historii.

Slovenský talent

Pro účast na domácích turnajích bylo po odchodu Michala „leckr“ Kadlíčka potřeba najít třetí domácí prvek. Entropiq Prague se pro novou tvář do sestavy vydali na Slovensko a ulovili Rudolfa „Rutk0“ Kovalčika. Dvacetiletý mladík prožil profesionální angažmá v Sampi.Tipsport a naposledy reprezentoval Dark Tigers.

Christoph „red“ Hinrichs
Michał „snatchie“ Rudzki
Michał „snatchie“ Rudzki
Foto: PLAYzone

Německý kapitán

Absenci in-game leadera se management rozhodl vyřešit akvizicí z Německa. Shodou okolností jde opět o hráče s minulostí v No Limit Gaming. Christoph „red“ Hinrichs doposud neopustil německý rybníček, a poprvé tak povede mezinárodní pětici. Skrze hostování u Sprout jde o úřadujícího vicemistra Německa.

Polská hvězda

To nejlepší na závěr. Obsadit pozici odstřelovače elitním cizincem dává při současném stavu domácího trhu největší smysl a Entropiq Prague to vzali skutečně vážně. Podařilo se jim totiž z AGO angažovat bývalého snipera Virtus.pro. Michał „snatchie“ Rudzki má ve sbírce například stříbro z V4 Future Sports Festivalu.

Nová sestava Entropiq Prague (bez Ajtta, který je na dovolené)
Nová sestava Entropiq Prague (bez Ajtta, který je na dovolené)
Foto: PLAYzone

Legendární trenér

Celou sekci bude mít na starost snatchieho krajan a někdejší člen ikonické polské sestavy Golden Five. Mariusz „Loord“ Cybulski je v pořadí už pátým různým zahraničním trenérem či analytikem Entropiq Prague. 35letý kouč byl součástí týmu v lize ESEA již od začátku ledna a u stavby kádru měl velké slovo.

Nový partner v zádech

Součástí narozeninové akce bylo vedle představení posil pro CS:GO sekci také odhalení nového generálního partnera. Zbarvení poutačů na tiskovou konferenci již s předstihem naznačovalo Tipsport, který byl skutečně potvrzen. Sázková kancelář tak spojuje síly s další přední značkou domácího esportu.

Oficiální sestava Entropiq Prague:

 Česká republika Filip „AJTT“ Dolenský
 Česká republika Josef „MoriiSko“ Maurenc
 Slovensko Rudolf „Rutk0“ Kovalčik
 Německo Christoph „red“ Hinrichs
 Polsko Michał „snatchie“ Rudzki

 Polsko Mariusz „Loord“ Cybulski – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.