Přejít k hlavnímu obsahu

Český talent opouští SINNERS a míří na jih Evropy. V týmu se potká s dalším krajanem

2. 2. 2023 | 11:36 Counter-Strike 2 Přestup
Na mezinárodní scéně nepůsobí mnoho českých hráčů. Jeden takový přesun se ale upekl na přelomu ledna a února. Michal „FABULOUS“ Gorecki se z lavičky SINNERS Academy přesouvá na Kypr, kde bude reprezentovat Anorthosis Famagusta Esports. „Už nějakou dobu jsem chtěl působit v zahraničním týmu a chtěl poznat zase nové lidi,“ hodnotí 19letý hráč novou štaci.
Michal „FABULOUS“ Gorecki
Michal „FABULOUS“ Gorecki
Zdroj: Anorthosis Famagusta Esports

Anorthosis Famagusta Esports je herní divizí stejnojmenného kyperského fotbalového klub s více než stoletou tradicí. V posledních letech šlape i do esportu a své sestavy má v předních ligách Valorantu a League of Legends. Dosavadní snahy v CS:GO byly kolem řeckých týmů, tato koncepce se ale nedávno změnila.

Už vloni na podzim se součástí CS:GO sekce Anorthosis stal Ondřej „Crowiee“ Krákora, jehož si můžete pamatovat z akademie eSuby. Toho od ledna doplňuje bývalý člen organizace SINNERS. Michala „FABULOUSSS“ Goreckého loni zkoušel hlavní tým při odchodu Adama „NEOFRAG“ Zouhara, následně se však stal pilířem nově vzniklé akademie. V ní byl koncem roku 2022 posazen na lavičku a nyní se loučí úplně.

„Po rozhodnutí kluků v SINNERS jsem byl částečně rozhodnutý, že s CSkem úplně přestanu a budu se věnovat jiným věcem. Dostal jsem ale nabídku, na kterou jsem dlouho čekal,“ prozradil mladý talent dění posledních týdnů. „Jaké mám z přestupu pocity? Řekl bych, že dost dobré. Už nějakou dobu jsem chtěl působit v zahraničním týmu, chtěl poznat zase nové lidi a už jen ten pocit, že nemluvíš ve svém rodném jazyce, je super,“ řekl pro PLAYzone.

„Za pár měsíců by nás měl čekal bootcamp na Kypru, na který se šíleně těším,“ odhalil nadšení pro týmové plány. „Už jsme odehráli nějaké oficiály, ale stále jde vidět, že nemáme moc natrénovano. Určitě sledujte všechny sociální sítě Anorthosis Famagusta Esports pro více informací a aktuálním dění,“ vzkázal čtenářům portálu PLAYzone. V akci můžeme sestavu vidět například v lize ESEA Intermediate, kde má aktuálně bilanci 2 výher a 3 proher.

Při oznámení své akvizice kyperská organizace hluboce poděkovala SINNERS za přístup. Při odchodu ze struktur trojnásobných mistrů ČR mohl management usilovat o smlouvou daný buyout, manažer Tomáš Pechman nám však potvrdil, že se dohodli hráče uvolnit k přestupu zdarma. Shodou okolností jde o opačnou cestu League of Legends hráče Petra „Adiss“ Pavlíčka, který z Anorthosis přišel v lednu do SINNERS.

CS:GO tým Anorthosis Famagusta Esports:

 Řecko Theologos „zakloutas“ Zaklouta
 Švédsko Nima „nimaaz“ Kamali
 Česká republika Ondřej „Crowiee“ Krákora
 Česká republika Michal „FABULOUSSS“ Gorecki
 Švédsko William „reedz“ U.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.