Přejít k hlavnímu obsahu

DNE i SINNERS utekli hrobníkovi z lopaty. Dokráčí k úspěchu? Play-off CCT začíná

3. 2. 2023 | 08:57 Counter-Strike 2 Preview
SINNERS i Dynamo Eclot navázali na závěr loňského roku a brázdí vody jednoho za druhým online turnajem. Shodou okolností měly oba celky ve dvou různých soutěžích negativní skóre 1-2 ve swissu, oba však dokázaly odvrátit vyřazení, dvakrát triumfovat a vybojovat postup.
Dytor & Zero
Dytor & Zero
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Dynamo Eclot rádo naplňuje stejné scénáře. Hráči pardubického celku obdrželi podruhé pozvánku do Contenders části Elisa Invitational a podruhé dokráčeli za postupem po neúspěšném začátku. Tentokrát se jim při bilanci 1 výhry a 2 proher podařilo porazit 00Prospects a ECSTATIC, což znamená postup do hlavního swissu. Naposledy z něj vypadli v 5. kole kvůli kolizi s offline turnajem, tentokrát zatím čekají na své soupeře.

SINNERS to mají poněkud akčnější. Potřetí se účastí turnaje Champion of Champions Tour a potřetí svoji participaci proměnili v postup do play-off. Po prohrách nad HAVU Gaming a Tricked Esport měli na mále, ale čistými, avšak těsnými triumfy nad Let Us Cook a Sangal Esports vše odčinili a o titul si zahrají i nyní.

V turnajích CCT vždy osmičku postupujících doplňuje osm pozvaných týmů z vyšších sfér. Pozvánku do play-off tak obdrželo šest zástupců nejlepší světové třicítky, kteří nejsou v Katovicích, tedy včetně Astralis. Hříšníci se v 1. kole potkají s bulharskou sestavou 500, která je sice dle žebříčku jasně favorizovaná, ale v obou kvalifikacích na IEM Brazil je česká smečka skolila. O třetí zářez budou bojovat v pátek od 10:00.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.