Přejít k hlavnímu obsahu

Deal done, hlásí CEO. Upíše se Dynamu Eclot megastar ze SINNERS?

4. 2. 2023 | 08:13 Counter-Strike 2 Spekulace
Nejdelší přestupová sága se dočká svého vyvrcholení. Po třech měsících se v nejbližších dnech dozvíme pátého hráče Dynama Eclot. „Můžete se těšit, CS:GO fans“ prohlásil na svém Twitteru CEO organizace Martin Novotný. Neexistuje však mnoho indicií, koho DNE podepíšou.
David „forsyy“ Bílý
David „forsyy“ Bílý
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Mezi českými snipery se v kontextu přestupu do Dynama Eclot dá hovořit už jen o jednom jménu. Mimo to nejzvučnější by se v žádném jiném případě nedalo hovořit o parádním úlovku. David „forsyy“ Bílý od listopadu pokukoval po zahraničním angažmá, ale žádné mu nevyšlo a stále vysedává na lavičce SINNERS.

Vždy existuje varianta, že pokud by jej nikdo ze smlouvy nevykoupil, tak by na sobě mohl pracovat a čekat na lepší příležitost, případně na vypršení kontraktu. Takto krajní scénář se však po nedávném tweetu elitního odstřelovače nedá očekávat. „Už chci hrát. Nic jiného mě v živote nenaplňuje,“ napsal forsyy na Twitter.

Není žádným tajemstvím, že se v Pardubicích skloňuje forsyyho jméno již delší dobu, úřadující mistr ČR si s týmem dokonce v lednu zatrénoval. Lepší možnosti ale zřejmě vyhlížel tak dlouho, že co se zprvu nemuselo jevit jako nejlákavější krok, může najednou být za daných okolností ideální variantou. A to pro všechny.

V případě zájmu obou stran by vše bylo už „jen“ o penězích. SINNERS si však musejí být vědomi toho, že dlouhým vysedáváním na lavičce hráče za vyšší částku nezpeněží, když se zdá být odchod do ciziny nyní nereálný. Jestli má pro někoho sáhnout Petr Dědek hluboko do kapsy, tak se forsyy jeví jako správná volba.

Do ohně spekulací svým vyjádřením přiložil šéf Dynama Eclot. Martin Novotný na Twitteru utrousil, že dohoda je na světě a fanoušci CS:GO se mají na co těšit. Jaké další varianty to mimo forsyyho mohou být?

V posledních dnech vídáme DNE nastupovat se zahraničním střelcem. Guy „anarkez“ Trachtman byl u tří výher z pěti zápasů statisticky nejlepším hráčem. Zpočátku se jeho účinkování jevilo jako dočasná záplata, mezinárodní varianta se však při nedostatku možností začala být ve hře. Pokud jsou hráči tomuto experimentu otevření, i jeho angažování by dávalo smysl. DNE možná nezbude nic jiného, než jít do rizika.

Všechny další varianty se i po třech měsících hledání zdají být neoptimální. Žádné úniky informací nehovoří o jiných jménech z ciziny, a tak pokud se vrátíme k česko-slovenskému trhu, vše mimo forsyyho působí jako nenaplnění očekávání. Nemluvě o scénáři neangažování snipera, ale například Matěje „twist“ Petráše.

Jeden z nejdůležitějších turnajů roku se však blíží, a novou posilu tak nejspíše poznáme v příštím týdnu. Kvalifikace na BLAST.tv Paris Major začínají 13. února a Dynamo Eclot určitě nebude chtít hrát druhé housle.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.