Přejít k hlavnímu obsahu

Boti jako profíci i spousta bugů. Co je špatně s Warzone 2?

3. 2. 2023 | 19:13 Warzone Gaming
Call of Duty: Warzone vletělo na scénu v roce 2020 a okamžitě se stalo jednou z nejhranějších her světa. Titul ovládl žánr battle royale. S pokračováním (Warzone 2) přišla také obří očekávání. Ta ovšem nebyla naplněna, od 16. listopadu 2022 sbírá hra většinou negativní recenze. Proč?
Warzone 2
Warzone 2
Zdroj: Activision

Počet hráčů klesá, komunita je čím dál víc nespokojená. Warzone 2 se potýká s problémy. Ty jsou podpořeny faktem, že Activision nevěnuje hře tolik pozornosti, kolik by si hráči představovali.

Nedostatek updatů a meta

Od vydání Warzone 2 nepřišel Acitivision s žádným velkým patchem. Jako tradičně byl update na druhou sezónu posunut o dva týdny, hráči tak za sebou mají jednu z nejdelších sezón v historii Warzone.

Využívají se většinou jen tři zbraně a kromě patche, kdy byly nerfnuty Akimbo pistole, se nic výrazně nezměnilo. S metou, jež se hraje od releasu, je nepravděpodobné, že by se hrál styl run and gun. Hráči musí využívat dýmovnice na přebíhání otevřených prostor a následně nemají „tacticaly“ na push budov. Meta se rychle ohrála.

Vysvobozením by mohl být patch naplánovaný na 15. února, s nímž se Warzone 2 přesune do druhé sezóny.

Málo contentu

K malému počtu updatů lze připočítat také nedostatek contentu. „Kromě huntění nuku a camo grindu se nedá nic moc dělat, jelikož nejsou ani statistiky, které byly slíbené v mid-season updatu, pokud se nemýlím, takže nehraješ na highkillovky atd. Dále můžeš hrát 2v2 turnaje, ale je to pořád to samé,“ říká Gufty, jeden z dotazovaných hráčů a streamerů.

Změny oproti první hře a boti

Horší bojovníci si na gameplay nestěžují a často jsou spokojení. Problémy přichází u lepších hráčů. Ti Activisionu vyčítají především pomalejší tempo a pohyb.

Plátování za sprintu nebo rychlejší lootování by se mělo opravit v následujícím velkém patchi.

Zřejmě nejtíživějším problémem je přidání botů do hry. Jsou často lepší než ti nejlepší hráči světa, mají neuvěřitelnou mušku. Nepřítele zneškodní z nepochopitelných uhlů, otoček nebo přes smoke. A to jsme ještě nezmínili armory.

Bugy a glitche

V neposlední řadě trápí Warzone 2 chyby ve hře. Zas a znovu se objevují průchozí textury, do kterých mohou postavy zapadnout.

Zbraně se stejným buildem a tune upem mají i čtyři různé recoily. Nespokojenost panuje také se spawnováním prvků na nuke mimo zóny nebo crashování hry.

Co bude následovat?

Sezóna 2 v Call of Duty: Warzone 2 by měla začít 15. února 2023. Očekávají se velké změny a opravy, hráči odpočítávají každičký den před updatem.

„Doufejme, že to, co teď prožíváme, je jen nějaká příprava, nebo spíš beta pro season 2. Vývojáři měli hodně času. Podle nějakých patch notes, jež byly leaknuty předem, to vypadá, že bude opraveno vše, co hře chybí,“ věří Tremzay, jenž téměř každý den streamuje na Twitchi.

Warzone 2 potřebuje svěží vítr. Na Steamu hodnotilo hru pozitivně jen 34% ze všech hráčů, player count rapidně klesá.

Kolik hráčů paří Warzone 2?
Kolik hráčů paří Warzone 2?
: steamcharts.com
Štítky: Warzone, call of duty
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).