Přejít k hlavnímu obsahu

Hlavní boje IEM Katowice započaly. Dnes večer nás čeká duel NEOFRAG vs. frozen

4. 2. 2023 | 15:38 Counter-Strike 2 Preview
První z vrcholů letošního roku míří do své hlavní části. Předkolo poslalo domů osmičku týmů a šestnáctka vyvolených vlétne do boje o 1 milion dolarů ve skupinové fázi. První Čech v historii Adam „NEOFRAG“ Zouhar se dokonce v prvním kole utká s Davidem „frozen“ Čerňanským a náš PLAYzone stream bude u toho! Nenech si ujít evropský svátek Counter-Striku.
IEM Katowice 2023
IEM Katowice 2023
Zdroj: PLAYzone

Play-in nabídl několik radostných momentů i pocitů beznaděje. Jako první se do skupin probojovali Ninjas in Pyjamas a postupně je doplnili Cloud9, BIG a OG s Adamem „NEOFRAG“ Zouharem. Zatímco fnatic druhou šanci na postup využili, další dva přední celky nikoliv. ENCE nestačili na Complexity a největším šokem byla prohra FURIE proti IHC. Mongolský celek zametl podlahu s 9. nejlepším týmem světa!

Kdo již vypadl z IEM Katowice 2023?

IEM Katowice slibovaly hlavní fázi s těmi nejlepšími z nejlepších, nakonec se mezi účastníky skupinové části nachází jeden tým mimo nejlepší světovou dvacítku. IHC čekají giganti jako Liquid, FaZe, G2, Cloud9, NAVI spolu s BIG a Spirit, z téhle společnosti přitom do Spodek Arény mohou postoupit jen tři nejlepší týmy!

Program 1. kola skupiny A
Sobota 12:30 Rusko Cloud9vs. Ukrajina Natus Vincere
Sobota 12:30 Evropa G2 Esportsvs. Německo BIG
Sobota 16:00 Evropa FaZe Clanvs. Rusko Team Spirit
Sobota 19:30 Spojené státy americké Team Liquidvs. Mongolsko IHC Esports

Druhá skupina přitom není o nic jednodušší, obsahuje totiž tři semifinalisty IEM Rio Majoru a může tak dojít i na reprízu finále. Vedle Heroic a Outsiders se nebudou chtít zahanbit ani MOUZ, David „frozen“ Čerňanský dokonce v prvním kole vyzve NEOFRAGa a jeho OG! Skupinu B doplňují NIP, Vitality, fnatic a Complexity.

Program 1. kola skupiny B
Sobota 16:00 Evropa Team Vitalityvs. Evropa Ninjas in Pyjamas
Sobota 19:30 Evropa MOUZvs. Evropa OG
Neděle 12:30 Dánsko Heroicvs. Spojené státy americké Complexity
Neděle 12:30 Rusko Outsidersvs. Evropa fnatic

Skupinová fáze poběží od 4. do 7. února a vybrané zápasy všech hracích kol odvysíláme živě na Twitch kanále PLAYzoneCZ. Dvanáctkou napínavých duelů vás provede desítka našich komentátorů, těšit se můžete na známé hlasy i nové naděje. Soustředit se budeme především na cestu českých a slovenských zástupců.

Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.