Přejít k hlavnímu obsahu

Premiéra jako hrom! Jankos bavil diváky, ti si jej zamilovali

5. 2. 2023 | 12:38 League of Legends Příběh
Astralis přehráli SK Gaming, KOI porazili Vitality. O největší překvapení sobotního programu LEC se ale i tak postaral Marcin „Jankos“ Jankowski. Oblíbený polský jungler se přidal ke dvojici komentátorů na začátku zápasu G2 vs. BDS a svým výkonem za mikrofonem oslnil. Jeho následný odchod nesli diváci těžce.
Jankos s komentátory LEC
Jankos s komentátory LEC
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Na tohoto speciálního hosta vysílání LEC budou fanoušci dlouho vzpomínat. Oblíbené duo Medic a Caedrel vyšperkoval v prvních minutách utkání mezi G2 Esports a BDS miláček publika Jankos. Svou komentátorskou premiéru proměnil ve one-man show.

Jankos s sebou do vysílání přinesl kopec pozitivní energie a nadšení pro hru. Úvodní 2v2 fight na botlane ohromně prožíval a rychle vtáhl diváky do zápasu. Kromě play-by-play komentáře přinesl i svou genialitu.

Roky profesionálního hraní byly okamžitě poznat. Jankos perfektně předpovídal myšlenkové pochody hráčů a analyzoval jejich pohyb po mapě. Vysvětloval silné stránky jednotlivých kompozic, rozvíjel příběhy a výborně spolupracoval se svými krátkodobými kolegy.

„Myslím, že máš v komentování budoucnost, tohle je fantastické,“ pochválil junglera Team Heretics Caedrel. Po jedenácti minutách se Jankos se streamem rozloučil a v chatu se strhla vlna nevole. Dlouhé minuty se diváci dožadovali Jankosova návratu.

Po hře, kterou nakonec G2 dokázali obrátit ve svůj prospěch, se nehovořilo o tom, jak parádně vypadal Capsův Ryze. Všichni řešili novou komentátorskou hvězdu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).