Přejít k hlavnímu obsahu

Nejhorší tým v historii Fnatic. Problém není jen v hráčích

6. 2. 2023 | 18:24 League of Legends Komentář
KOMENTÁŘ | Hrůza, běs. Něco takového ještě fanoušci Fnatic u svého týmu neviděli. Horší než fakt, že má tým před posledním kolem LEC jen minimální šanci na postup, je předvedená hra. Spíše než mančaft z nejvyšší evropské ligy připomíná pětice reprezentující britskou organizaci náhodné borce z Diamond 4 soloQ. Tragický draft nepomáhá. Ale na to už si fanoušci FNC zvykli.
Marek "Humanoid" Brázda
Marek "Humanoid" Brázda
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Rok 2022 nebyl pro Fnatic nikterak vydařený. Na jaře skončili na třetím místě, v létě těsně postoupili do play-off a následně díky parádnímu lower bracketu došli až na světový šampionát. Bylo jasné, že do další sezóny nebudou v podobném složení pokračovat. Fnatic chtějí být na vrcholu, chtějí bojovat o tituly.

Jenže to, co se poslední tři týdny děje, je naprostá katastrofa a od nejvyšších příček mají FNC hodně daleko. Špatné začátky do základní části k Fnatic tak nějak patří. Ale všeho s mírou.

Tým kolem Marka „Humanoid“ Brázdy vyhrál z osmi dosavadních zápasů jen dva. Momentálně se nachází na devátém místě LEC, horší jsou jen XL. Pokud chtějí Fnatic postoupit do další fáze, musí v pondělí porazit SK a následně vyhrát tiebreaker. Vzhledem k současné formě by ale byla výhra proti SK menším zázrakem.

Horší než skóre Fnatic je předváděná hra. I v porovnání s Astralis, jedním z nejhorších týmů LEC, vypadali Fnatic otřesně. Žádná synergie, nesmyslná rozhodnutí, tragický draft. Co se může pokazit, kazí se.

Bylo by nefér házet vinu jen na jednoho hráče. Nikdo nepředvádí výkony hodné profesionálů v dresu Fnatic, jedné z nejúspěšnějších organizací v historii League of Legends. Ale chyba není jen u těch, co se pohybují po Summoner's Riftu.

Perfektně situaci shrnul jeden z komentujících na Redditu. „Draft byl příšerný a pak se tým rozhodne, že ho překoná tím, že bude hrát ještě hůř.“ Hlavním „nepřítelem“ fanoušků Fnatic je ale momentálně Javier „Dardo“ Zafra de Jáudenes.

Team Director přišel do FNC v roce 2019. Od následující sezóny pak šly výsledky a výkony organizace strmě dolů. Složení mančaftu pro letošní rok bylo často kritizováno a zdá se, že oprávněně.

Problémů ve Fnatic je spousta. Od managementu až po samotné hráče. Fanoušci, včetně mě, chtějí změnu. Z gruntu. Uklidňování CEO Sama Mathewse nestačí. Nic nefunguje a Fnatic se s jistotou v první části sezóny umístí nejhůř v historii.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).