Přejít k hlavnímu obsahu

Counter-Strike za polárním kruhem. Světový turnaj proběhne v unikátním prostředí

25. 4. 2023 | 10:35 Counter-Strike 2 Turnaj
Lofoty se nachází na samém severu Evropy, stovky kilometrů za polárním kruhem. Napadlo by vás, že právě tady se odehraje CS:GO turnaj? Nás také ne, ale o to krásněji tento nápad působí.
Lofoty
Lofoty
Zdroj: Eemeli Ikonen
Tipsport CS:GO Bratislava
Tipsport CS:GO Bratislava
Foto: PLAYzone

Norský pořadatel esportových turnajů MistGames se rozhodl vybraným týmům přinést opravdu exkluzivní zážitek. Ten bude ještě intenzivnější než Arctic Gaming Experience 2022 v Trackmanii, kde o medaile bojovali i dva současní hráči SINNERS. Společné totiž mají umístění nad severním polárním kruhem.

Klání s názvem Heroes of Lofoten se totiž uskuteční v obci Svolvær. 186 km za polární kruhem se šest kvalifikovaných CS:GO týmů utká v netradičním prostředí o 8 tisíc dolarů. Prize money však nebudou tou nejdůležitější součástí turnaje, samotná cesta do Lofot na severu Norska bude zážitkem na celý život.

Kvalifikace nebyla určena pro každého, ale jen pro vybrané mladé týmy či přímo akademie. Nadějní hráči tak v mnoha případech budou moci poprvé zažít, jak krásně umí esport spojit koníček s poznáváním světa.

Jako první si účast vybojovali Astralis Talent, jenž využijí služeb zkušeného Andrease „Xyp9x“ Højsletha. Přímo v semifinále se objeví Finové z ENCE Academy, kde působí i bývalý hráč ENTERPRISE Ville „myltsi“ Vilkman. Švédsko budou díky úspěchu v uzavřené kvalifikaci reprezentovat Young Ninjas a 00Prospects, celé složení doplňují MASONIC a mezinárodní sestava MOUZ NXT. Domácí norské týmy bohužel neuspěly.

Turnaj startuje v úterý 25. dubna, každý den se bude hrát jeden zápas. Finále je na programu v sobotu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.