Přejít k hlavnímu obsahu

Výkony jako z pohádky. Čeští hráči jsou k nezastavení, konkurenci dochází dech

6. 2. 2023 | 14:41 VALORANT Reportáž
Tento víkend uzavřel druhou třetinu základní části regionální ligy Surge a opravdu se bylo na co koukat. ENTERPRISE jsou opět na vítězné vlně a s čelem tabulky jsou opět v těsném kontaktu. Českým hráčům se zkrátka daří, o čemž svědčí jak statistiky, tak výsledky.
Minny a Cantzer z ENTERPRISE
Minny a Cantzer z ENTERPRISE
Zdroj: ENTERPRISE esports

Nyní už to vypadá, že celá sestava ENTERPRISE je opravdu online. Alex „alexiiik“ Havlásek nadále vévodí tabulku střelců, ale na záda už mu šlape hvězdný kolega Benjy „benjyfishy“ Fish. Další v pořadí produktivity je Ondřej „MONSTEERR“ Petrů z týmu Acend, na českou reprezentaci tak můžeme být opravdu pyšní.

EP pokračují ve vítězné šňůře, aktuálně mají na kontě pět triumfů v řadě. O víkendu jejich formu odnesl krajan Martin „Hitch“ Srp z CWE a evropský mix B8 Esports. Zápasy se navíc obešly bez prodloužení, takže si český celek připsal plný počet bodů. Naprosto famózním výkonem především na první mapě se může chlubit Patrik „Minny“ Hušek, který se svou Astrou diváky přiváděl do varu a několikrát podržel svůj tým.

Na čele tabulky se nadále vyhřívá tým Acend, MONSTEERR má za sebou také parádní víkend. První den dominoval se svou Killjoy a ve druhém zápase jej předčil pouze izraelský kolega Gilad „ALIVE“ Hakim. Dvě výhry drží favority soutěže na čele před Diamant Esports, průběžné stupně vítězů doplňují ENTERPRISE. Hitch (CWE) je po prohře nad EP a jasné výhře s Anorthosis Esports na čtvrté příčce jen dva body právě za EP.

Následující týden bude akcí opravdu napěchovaný, před dlouhou pauzu při největším turnaji všech dob, VCT 2023: LOCK//IN São Paulo, se diváci dočkají čtyř hracích dnů. Po náloži od čtvrtka do neděle už bude situace v tabulce jasně rozehraná, zbývat budou poslední dvě kola. Základní část skončí 6. února.

Průběžné pořadí VCL East: Surge
Průběžné pořadí VCL East: Surge
Foto: VALORANT Esports
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.