Přejít k hlavnímu obsahu

Šok jako hrom. Fnatic poprvé v historii nebudou v play-off

6. 2. 2023 | 20:44 League of Legends Reportáž
Konec. Fnatic se po pouhých třech týdnech loučí s prvním splitem nejvyšší evropské soutěže v League of Legends. Poprvé v historii se slavný celek nepodívá do play-off. Se skóre 2-7 skončí Fnatic na předposledním místě. „Tenhle výsledek je pro Fnatic nepřijatelný,“ napsala po utkání organizace na svých sociálních sítích.
Martin "Rekkles" Larsson
Martin "Rekkles" Larsson
Zdroj: twitch.tv/lec

Nikdo to nečekal. Organizace, která vždy postoupila do play-off, nikdy neskončila hůře než šestá v základní části splitu a byla na posledním světovém šampionátu, končí v LEC na devátém místě a zimní split pro ni končí.

Po devíti zápasech mají na svém kontě Fnatic jen dvě vítězství. Porazili jen KOI a XL. Nikoho jiného, prohráli s Astralis, BDS i Heretics. Po nadějném začátku, kdy tým trápil Vitality, se výkony zhoršovaly a vyústily v ostudu.

Zimní split 2023 se zapíše do historie organizace černým písmem. Jde o zdaleka nejhorší výsledek, který kdy Fnatic zažili. Za tři měsíce propadli z účasti na světovém šampionátu až na deváté místo v Evropě.

„Prosím, uberte s nenávistí vůči hráčům, tohle jde za mnou,“ zastával se pětice na Summoner's Riftu Sam Mathews, CEO Fnatic. Fanoušci organizace jsou zvyklí na naprosto odlišné výsledky a budou chtít změny. Další informace o budoucnosti FNC se dají očekávat v nejbližších dnech.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).