Přejít k hlavnímu obsahu

ZywOo zlomil prokletí a zahraje si ve Spodku. NEOFRAG musí porazit Major šampiony

7. 2. 2023 | 10:18 Counter-Strike 2 Reportáž
IEM Katowice znají čtyři účastníky play-off, stejně jako šest dalších vypadnutých týmů. Ve hře o dvě zbylé místenky je stále i Adam „NEOFRAG“ Zouhar, jehož tým OG potřebuje v úterý dvakrát zvítězit. David „frozen“ Čerňanský naopak na tento turnaj vzpomínat v dobrém nebude.
Vitality apEX
Vitality apEX
Zdroj: ESL Counter-Strike

Skupina A byla v Katovicích považována za skupinu smrti. Cloud9 zde překvapuje nevyhráli ani jeden zápas a vypadli proti mongolským IHC. Jejich pohádkovou jízdu však v následujícím kole zastavili FaZe, jenž se v úterý utkají o třetí postupový slot proti týmu Liquid. Třetí nebo čtvrtý nejlepší tým světa bude v play-off chybět. Jistý postup už mají neporažení G2 a NAVI, kteří se v 19:00 utkají o přímou místenku v semifinále.

Druhá skupina je o něco otevřenější, protože je potřeba dohrát ještě 2. kolo spodního pavouka. Fnatic na úvod programu vyzvou Complexity, jenž v pondělí vyřadili MOUZ, a OG se postaví Outsiders. Vítězové těchto duelů se na závěr dne utkají o postup do čtvrtfinále, Adam „NEOFRAG“ Zouhar pro postup potřebuje dvě výhry. O výhru skupiny B se poperou Heroic a Vitality, kteří konečně zlomili prokletí posledních let.

Program posledního dne skupinové fáze
12:30 Evropa fnaticvs. Spojené státy americké Complexity2. kolo LB skupiny B
12:30 Evropa OGvs. Rusko Outsiders2. kolo LB skupiny B
16:00 Dánsko Heroicvs. Evropa Team Vitalityo výhru skupiny B
16:00 Evropa FaZe Clanvs. Spojené státy americké Team Liquido postup do čtvrtfinále
19:30 Ukrajina Natus Vincerevs. Evropa G2 Esportso výhru skupiny A
19:30vítěz FNC/COLvs.vítěz OG/OUTo postup do čtvrtfinále

Před dvoudenní pauzou a víkendovým play-off čeká na fanoušky nejlepšího Counter-Striku parádní nálož šesti zápasů. Rozhodovat se bude o jistých semifinalistech, stejně jako o těch, kteří sítem do vyřazovacích bojů neprojdou. Ani v sedmém dni IEM Katowice nepřijdete o oficiální český stream, který na Twitch kanále PLAYzoneCZ vytvoří domácí NEOFRAGovi domácí atmosféru. Doraz fandit i ty a odnes si hodnotný skin!

Vypadnuté týmy z IEM Katowice 2023:

Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.