Přejít k hlavnímu obsahu

Dvacet tisíc. Agraelus oslavil příchod Hogwarts Legacy jedním z nejsledovanějších streamů

7. 2. 2023 | 18:15 Twitch
Oficiální datum vydání očekávané pařby Hogwarts Legacy je až 10. února. Řada lidí však získala předběžný přístup, především streameři, kteří tak mohli statisícům divákům ukázat gameplay, na nějž sami musejí čekat. Mezi vyvolenými je i Agraelus, který nezaostával za světovou elitou.
Agraelův rekordní stream
Agraelův rekordní stream
Zdroj: Warner Bros. Interactive Entertainment/Twitch

Pondělní večer se pro mnohé stal dlouho očekávanou podívanou. Na Hogwarts Legacy, hru ze světa Harryho Pottera, čeká nespočet hráčů nejen z řad „Potterheadů“, kteří se už nemohou dočkat, až do otevřeného světa Bradavic sami nakouknou. Čekání si mohli uspíšit nejen v prvních video recenzích, ale také díky streamerům, kteří to v předběžném přístupu rozjeli ve velkém. Novinku v jednu chvíli sledovalo 462 243 lidí.

Očekávaný počin od vývojářů z Avalanche Software na svém streamu ukázal i Agraelus a věnoval se mu celý večer. Během několika hodin nalákal desítky tisíc diváků, jenž nakoukli a odešli, anebo zůstali. V jednu chvíli dokonce překonal hranici 20 tisíc diváků. Přesně 20 003, což bylo ve světovém měřítku jedenácté nejvyšší číslo. Poměr česky mluvících diváků je na Twitchi mizivý, proto je tato statistika tak dech beroucí.

Nejpopolárnější streameři Hogwarts Legacy z 6.2.2023
Nejpopolárnější streameři Hogwarts Legacy z 6.2.2023
Foto: SteamCharts

Pro českou streamerskou hvězdu šlo o největší počet diváků v jednu chvíli od památného streamu s Danielem Vávrou, jenž v roce 2019 přilákal až 54 289 diváků. Stream z Hogwarts Legacy byl historický pátý nejúspěšnější z hlediska peaku. Rekordu se v minulosti Agraelus přiblížil při vydání Cyberpunku s 30 334 diváky, dvaceti tisícovou hranici předtím pokořil ještě dvakrát. Od doby covidové šlo ale nyní o maximum.

Během prvního streamu ze světa Harryho Pottera prošel tutoriál a uvedl základní dějovou linku. Hlavní zápletka je na desítky hodin a diváci si užijí mnoho zábavných večerů. Agraelův názor na hru byl velice kladný, dokonce byl příjemně překvapen. Nejen recenzenti tak dlouho očekávaný titul vynášejí do nebes.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.