Přejít k hlavnímu obsahu

Jankos o problémech Fnatic: Humanoid a Razork nejsou špatní hráči

8. 2. 2023 | 16:36 League of Legends Komentář
Skóre 2-7, celkově deváté místo a nejhorší výsledek v historii organizace. Tým Fnatic prožil katastrofální zimní split. Celek, který se tradičně rve o nejvyšší příčky evropského LEC, se nedostal ani mezi top 8. Začalo tak analyzování a komentování problémů ze strany fanoušků, komentátorů i samotných hráčů. Své k situaci řekl i Marcin „Jankos“ Jankowski, polský jungler reprezentující Team Heretics. „Vypadá to, že nemají moc nápadů, jak hrát,“ přemýšlel Jankos.
Jankos o Fnatic
Jankos o Fnatic
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Řeší to snad každý. A není se čemu divit. Podobně rychlý konec Fnatic nikdo nečekal. Na papíře tým, který by měl být minimálně mezi nejlepší pětkou. Realita ale byla naprosto odlišná. Proč?

„Nejsem si jistý, jestli jde o osobnostní problémy, ale... Něco podobného jsem viděl v G2 v roce 2021. Myslím, že nemají moc nápadů, jak hrát hry,“ přemýšlel během svého Twitch streamu Jankos, jeden z nejzkušenějších hráčů na evropské scéně.

Podobně přemýšlí většina expertů a poukazují na loňský rok, kdy měli Fnatic jasný plán. Hráli přes botlane, kde řádil Elias „Upset“ Lipp. Když se podařilo dostat botlane do výhodné pozice, většinou z toho bylo vítězství. Nic podobného ale s obnoveným ADC + support duem letošní Fnatic nemají a přichází problémy.

Novým pilířem a hlavním tahounem se měl stát Marek „Humanoid“ Brázda. Český midlaner ukázal především na posledním světovém šampionátu svůj potenciál. Letos je ale od svého vrcholu daleko. „Můžete nadávat na Humanoida a Razorka, za to, jak hráli. Ale existuje pro to důvod,“ pokračoval Jankos.

Podle junglera Team Heretics byli Fnatic zmatení, nutili se do mid ganků a nevěděli, co mají dělat. „Není to ale jen o horších výkonech jungle, midlane a možná supporta,“ upozornil Jankos„Rekkles nehraje tolik šampionů, kteří jsou momentálně v metě. Wunder se „snaží“ hrát hodně carry, protože je k tomu donucen.“

„Teď mají měsíc. Myslím si, že hrát kolem Humanoida a Razorka je v pohodě, není to špatný nápad, když se ti nedaří. Musíš to ale trénovat a nevystresovat se,“ doporučil polský oblíbenec. „Nemyslím si, že Humanoid a Razork jsou špatní hráči, jen to prostě naintili,“ dokončil Jankos svou promluvu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).