Přejít k hlavnímu obsahu

VIDEO: Problémy od samotného začátku. Rekkles se omlouvá fanouškům

7. 2. 2023 | 11:15 League of Legends Komentář
League of Legends sestava Fnatic má za sebou suverénně nejhorší split ve své desetileté historii v EU LCS/LEC. Tým kolem Martina „Rekkles“ Larssona vyhrál jen dva zápasy z devíti a skončil na předposledním místě. Pro organizaci je to něco nevídaného. „Chci se hlavně za všechno omluvit,“ začalo švédské ADC svou promluvu k fanouškům po prohraném utkání s SK Gaming.
Fnatic během posledního zápasu
Fnatic během posledního zápasu
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Nikdo to nečekal. Organizace, která vždy postoupila do play-off, nikdy neskončila hůře než šestá v základní části splitu a byla na posledním světovém šampionátu, končí v LEC na devátém místě a zimní split pro ni končí.

Součástí nejhorší sestavy v historii týmu byl také Martin „Rekkles“ Larsson. Legenda Fnatic se na konci roku 2022 vrátila zpět domů a fanoušci doufali, že znovu uvidí svého oblíbence drtit nepřátelé. Nestalo se. „Nehrál jsem dobře. Nemyslím si, že jsem přispíval úspěchu týmu, spíš naopak,“ sype si Rekkles popel na hlavu.

„Od našeho prvního scrimu to bylo opravdu náročné,“ popisuje Švéd poslední měsíc v dresu britské organizace. O neúspěšných trénincích se mluvilo dlouhodobě. Nikdo ovšem opravdu nevěřil, že by Fnatic ve scrimech předváděli ještě horší výkony než v oficiálních zápasech.

„Není to situace, ve které bychom já, moje organizace a spoluhráči chtěli být,“ říká smutný Rekkles. „A jak jsem si všiml na Fnatic subredditu, tak v ní nechcete být ani vy,“ pousmál se 26letý botlaner.

Do větších detailů podle svých slov zatím ADC Fnatic nepůjde. „Bylo by fajn si popovídat o budoucnosti někdy jindy, třeba na streamu,“ přemýšlí Martin Larsson. Hlavním poselstvím pondělního postu byla omluva. Několikanásobná.

Odlišným směrem se vydal Martin „Wunder“ Hansen, toplaner druhého nejhoršího týmu zimního splitu LEC. „Ubohý split, nevím, co přinese budoucnost a jestli mě ještě uvidíte. Ale zatím si sem můžete psát své pos*ané názory z Ironu na mě,“ napsal frustrovaný Dán na Twitter.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).