Přejít k hlavnímu obsahu

Forsyy bude skutečně bez angažmá, Dynamo Eclot vítá posilu ze zahraničí

8. 2. 2023 | 15:31 Counter-Strike 2 Přestup
Několikaměsíční sága je konečně u konce. Dynamo Eclot dlouho usilovalo o Davida „forsyy“ Bílého, se SINNERS se však na přestupu nedohodli a skutečností se tak stává varianta B. S Guyem „anarkez“ Trachtmanem odehrál pardubický celek v posledních týdnech řadu zápasů, ale jen jako testovaným stand-inem. Až všechny další pro něj budou skutečně oficiální.
Guy „anarkez“ Trachtman
Guy „anarkez“ Trachtman
Zdroj: Dynamo Eclot

Změna v sestavě Dynama Eclot byla kvůli brzkému benchi Lukáše „capseN“ Koláčného nejdéle očekávaná. I přesto se hledání náhrady táhlo nejdelší dobu ze všech týmů. Nyní už je ale sestava uzavřena a sezóna může naplno začít. K českému jádru CS:GO sestavy se přidává izraelský sniper Guy „anarkez“ Trachtman. Ten s dvoudenním předstihem naznačoval podpis smlouvy na Twitteru, ve středu bylo vše oficiálně potvrzeno.

Zahraniční střelec se zkušenostmi z týmu Secret, HellRaisers či Finest hrál s DNE oficiální zápasy již od poloviny ledna, kdy probíhalo důkladné testování experimentu s komunikací v angličtině. Ve hře dlouho byla varianta akvizice Davida „forsyy“ Bílého, ale na začátku února přišlo definitivní rozhodnutí. Po opakované neshodě se SINNERS se vedení pardubické organizace rozhodlo angažovat posilu z Evropy.

„Výběr v rámci naší scény není zrovna pestrý, co se týče hotových hráčů, a navíc je většina z nich pod smlouvou. V rámci mládeže zatím není dostatečná struktura pro práci a rozvoj talentů, ale aktivně na tom pracujeme,“ vyjádřil se business development manažer Ondrej Bobula. „V Anarkezovi vidíme silného a odhodlaného hráče, který má potřebné atributy a zkušenosti, aby pomohl týmu dosáhnout ještě lepších výsledků,“ doplňuje člen vedení DNE.

Kompletní sestava DNE pro rok 2023
Kompletní sestava DNE pro rok 2023
Foto: Dynamo Eclot

Proměna v mezinárodní celek je vždy riskantním krokem. „Bylo to pro mě nečekané, protože tým doposud komunikoval česky a je pro ně nové komunikovat anglicky, ale je tam vidět velký pokrok. Celkově si myslím, že je to dobrá příležitost začít znovu hrát,“ okomentoval anarkez přesun do českého týmu. „Během posledního půl roku jsem měl několik dalších nabídek z Tier 2-3 scény, ale nevyšlo to kvůli spoustě věcí v zákulisí a já se chtěl vrátit do týmu a najít nový domov, takže jsem opravdu rád, že jsem konečně dostal šanci hrát,“ říká bývalý hráč Finest.

Na lokální scéně by mohl být druhým Deyvidem „h4rn“ Benchevem, co se týče hvězdných výkonů. „Máme dobré individuality a myslím si, že můžeme porazit jakýkoliv tým. Ale samozřejmě potřebujeme čas a zapracovat na týmové hře,“ vyjádřil se pro klubový web. Hlavní cíle pro rok 2023 jsou pro hráče i pro tým Dynamo Eclot naprosto jasné: „RMR & Major, ale vím, že je to nový projekt a bude těžké kvalifikovat se na RMR, které se hraje za pár dní. Celkově je cílem pro příštích několik měsíců TOP 30 HLTV. Věřím, že máme velkou šanci toho dosáhnout.“

Premiéru jako oficiální člen základní pětice si izraelský sniper odbude ve čtvrtek před polednem, kdy se DNE ve swissu Elisa Invitational Winter postaví Copenhagen Flames, aktuálně 24. nejlepšímu týmu světa. Následovat bude bootcamp, jehož hlavním cílem bude úspěch v otevřené kvalifikaci na pařížský Major. Pro následující měsíce bude příští týden na mezinárodní scéně tím nejdůležitějším, ale to nejen pro ně.

Finální sestava Dynama Eclot:

 Česká republika Filip „K1-FiDa“ Dvořák
 Česká republika Vít „nbqq“ Pohlot
 Česká republika Vojtěch „Valencio“ Mydlář
 Česká republika Martin „Dytor“ Handl
 Izrael Guy „anarkez“ Trachtman

 Slovensko Miloš „Dzejky“ Frčo – trenér
 Česká republika Pavel „replay“ Vaněk – asistent trenéra

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.