Přejít k hlavnímu obsahu

Jednostranná záležitost. Mladík m0NESY drtil nejlepšího hráče historie

8. 2. 2023 | 18:29 Counter-Strike 2 Reportáž
Ilya „m0NESY“ Osipov dál ukazuje, že patří mezi největší světové superstar CS:GO. Mladý ruský hráč je jedním z hlavních tahounů G2 Esports a svou fazónu potvrdil i v souboji proti Natus Vincere. V souboji sniperů totálně přejel Oleksandra „s1mple“ Kostylieva. Oba se během série potkali 13krát v souboji 1v1. Ve všech případech byl úspěšnější m0NESY.
m0NESY rozdrtil s1mpla
m0NESY rozdrtil s1mpla
Zdroj: PGL, koláž PLAYzone

G2 jsou v nevídané formě. Tým, který se většinu roku 2022 trápil, je letos na vrcholu. Na IEM Katowice zatím potvrzují pozici světové jedničky a ve třech BO3 sériích neprohráli ani mapu. V posledním utkání skupin si smlsli na NAVI.

Luxusní výkon opět předvedl Ilya „m0NESY“ Osipov. Skóre 42-19, HLTV Rating 1.56. 17letý kouzelník s AWP byl nezastavitelný, jeho sílu pocítil také slavný s1mple.

Sniper, jenž byl třikrát vyhlášen nejlepším hráčem roku (2018, 2021, 2022), není v posledních měsících v ideální formě. Zaostává za svým standardem a v neuspokojivých výkonech pokračoval proti G2. Duel AWP hvězd absolutně nezvládl, prohrál všech třináct soubojů proti m0NESYmu. To je pro s1mpla něco naprosto nevídaného.

Neúspěch na AWP se zrcadlil i na výsledku série. G2 přejeli NAVI 2:0 (16:8, 16:7) a postoupili přímo do semifinále IEM Katowice. Východoevropský mančaft bude muset projít ve čtvrtfinále přes Outsiders, pokud se chce dostat mezi nejlepší čtyři.

Všechny zápasy play-off IEM Katowice můžete sledovat na Twitch kanále PLAYzone s českým a slovenským komentářem. Začínáme v pátek od 15:30 již zmíněným utkáním NAVI vs. Outsiders.

Stream na PLAYzone
Stream na PLAYzone
Foto: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).