Přejít k hlavnímu obsahu

První žena v evropské lize. Unicorns of Love přepíšou historii

9. 2. 2023 | 07:40 League of Legends Příběh
Ženský esport se posouvá. Dalším příkladem budiž tým Unicorns of Love, který k utkání německé nejvyšší soutěže postaví na midlane Mareike „Sayna“ Burg. Ta se tak stane první ženou v historii, která nastoupí k zápasu v jedné z akreditovaných ERL (Superliga, Prime League, TCL, Ultraliga, LFL).
Unicorns of Love
Unicorns of Love
Zdroj: twitter.com/UnicornsOfLove

24letá Sayna se na scéně League of Legends pohybuje od léta roku 2018. Ve své kariéře reprezentovala například ženské týmy Movistar Blue nebo Team Revive, zkušenosti má ale i s hraním ve smíšených pěticích.

Jednou takovou je Unicorns of Love Sexy Edition. Německá organizace je momentálně na děleném prvním místě v Prime League, jež spojuje německy mluvící země. Ve čtvrtek čeká UOL špíl proti poslední Eintrachtu Frankfurt a na botlane nastoupí právě náhradnice Mareike Burg. Na pozici ADC zastoupí Johannese „Fun K3y“ Wernera.

Sayna se stane první hráčkou v historii, která nastoupí v jedné z pěti nejlepších regionálních lig Evropy. Proti Eintrachtu Frankfurt by se měla stát i první vítězkou, Eintracht má zatím na kontě jedinou výhru z šesti utkání.

Německá profesionálka není jedinou profesionální hráčkou, jenž se v posledních měsících dostala do vyšších lig. Jeon „DangMoo“ Su-jin na konci prosince podepsala smlouvu s akademií Liiv SANDBOX jako náhradnice na supportu.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).