Přejít k hlavnímu obsahu

Bojkot Hogwarts Legacy dohnal streamerku k slzám

9. 2. 2023 | 11:20 Kauza
Hra z prostředí kouzelnického světa Harryho Pottera překonala na Twitchi rekord ve sledovanosti v kategorii single player titulů. Její popularita překonala dokonce i Cyberpunk 2077. Hogwarts Legacy má ale i své odpůrce. Skupina diváků kvůli výrokům J. K. Rowlingové ohledně transsexuálů hru bojkotuje a útočí na Twitch streamery, kteří hru vysílají. Své zkušenosti s ní má také streamerská dvojice Girlfriend Reviews.
Hogwarts Legacy čelí bojkotům
Hogwarts Legacy čelí bojkotům
Zdroj: Warner Bros. Interactive Entertainment/YouTube

Drama ohledně koupě hry vyústilo až v opravdu bouřlivé momenty. Někteří streameři se vyslovili proti vysílání hry na platformě, jiní dokonce vytvořili webovou stránku na sledování těch, kteří se ke streamování titulu plného čar a kouzel uchýlili. Když se objevil na jejich seznamu, čekala ho nemilá situace.

Proč skupina diváků kritizuje Hogwarts Legacy?

S jednou takovou se setkalo streamerské duo Girlfriend Reviews, které bylo na začátku své cesty ve hře Hogwarts Legacy. Do chatu naběhla řada diváků s jediným úmyslem - nadávat a vyhrožovat. To vedlo až k tomu, že zoufalá Shelby opustila místnost v slzách.

Jak na takovou situaci reagují Twitch hvězdy? Takový xQc bojkoty odsuzuje.

Zapoj se do soutěže o Hogwarts Legacy na našem Instagramu!

Během vlastního streamu se podělil o svůj pohled na probíhající drama a uvedl, že ho lidé budou „nenávidět“ za to, co se chystá říct. „Lidé financují všemožné zlo svými nákupy ve všech případech mnohem horšími způsoby, než si vůbec dokážete představit,“ začal. „Teď se snažíte, aby se lidé cítili špatně, že si koupili zas*anou videohru?“ zuřil a pokračoval sérii urážek směřovaných na nespokojené diváky.

xQc není prvním, ani jediným tvůrcem obsahu, který na bojkot reagoval. Například Asmongold a další velká jména také vyjádřila svou frustraci. Mnozí poukazovali na web se seznamem streamerů, kteří hru vysílali, a útoky, kterým streamerské duo Girlfriend Reviews čelilo.

I přes veškeré drama je Hogwarts Legacy vůbec nejsledovanější single player hrou historie, když se na titul v peaku dívalo 1,25 milionu diváků. Hra překonala Cyberpunk 2077 o více než 100 tisíc.

Zdroj: Twitch
Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.