Přejít k hlavnímu obsahu

Po dlouhých 13 letech! Riot Games naznačují příchod nového šampiona

9. 2. 2023 | 14:55 League of Legends Update hry
Na PBE League of Legends se u botlane alcovu objevili malí ohniví kamarádi dalšího šampiona v League of Legends, Milia. Riot Games tím potvrzují blížící se příchod prvního mužského enchantera po více než třinácti letech. Posledním byl v srpnu roku 2009 Taric.
Milio
Milio
Zdroj: youtube.com/skinspotlights

Poprvé byl release Milia oficiálně naznačen ze strany Riot Games s vydáním K'Santeho. Teď už se malý enchanter dostal i do samotného LoL.

Malé ohnivé „bloby“ poskakují v PBE v alcovu na botlane a potvrzují již dřívější informace ohledně Milia, jehož hlavním zaměřením bude právě oheň.

Milio by měl být prvním mužským enchanterem od dob Tarica, jenž je v League of Legends od roku 2009. Oficiálně se Taric mezi enchantery zařazuje, často však připomíná spíše Wardena.

Nová postava by tak mohla být skutečně unikátní. Milio bude zároveň prvním šampionem z Ixtalu od releasu Qiyany v roce 2019.

Co naznačují první informace?

Podle leaků bude mít Milio dvě formy, které ovlivní jeho schopnosti. Jedna pomůže spoluhráčům v nouzi (speed, heal), druhá se bude soustředit na ofenzivu (crowd control, damage). Podle Big Bad Bear na YouTube je Milio často přirovnáván k Lulu, jejich playstyle bude ovšem odlišný.

Malí pomocníci, kteří se objevili na PBE, budou podle leaků pomáhat Miliovým spoluhráčům s vizí, nebo se přemění v oheň a přidají šampionům damage.

Z největší pravděpodobností bude Milio přidán na servery PBE s patchem 13.4. Na oficiálních serverech by pak měl řádit od patche 13.5, jenž je naplánován na 8. března.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).