Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská Champions Queue: Fnatic nejhorší, čínská hvězda na vrcholu

10. 2. 2023 | 07:45 League of Legends Zajímavost
Nejlepší z nejlepších proti sobě v jedinečných League of Legends soubojích. To je Champions Queue. V lednu se v Evropě rozjelo toto speciální prostředí pro trénink profesionálů. Queue, jež je otevřená od úterý do pátku od 21:00 do 1:00, je u některých méně oblíbená, další ji zas využívají každý den.
Bo během třetího týdne LEC
Bo během třetího týdne LEC
Zdroj: Michal Konkol/Riot Games (s povolením)

Evropská Champions Queue se stala tématem především po nespokojeném tweetu Zhou „Bo“ Yang-Ba, junglera Vitality. „Proč hráči nejdou do Champions Queue,“ ptal se nechápavě čínský hráč. Fanoušci hned začali pátrat, kde je problém a reprezentanti kterých týmů jsou nejméně aktivní.

V tomto ohledu jsou nejhorší hráč Fnatic, devátého týmu první fáze nejvyšší evropské soutěže. Ze základní sestavy nehráli dva ani jeden zápas. Rekkles a Razork do žádné Queue nenastoupili. Wunder má za sebou jednu hru, Rhuckz čtyři a Humanoid pět.

Na druhé straně tabulky jsou hráči Astralis. Jedno z překvapení letošního splitu je v Champions Queue jako doma. Nejméně her má Kobbe s 31, nejaktivnější je 113 s 55.

V době psaní (čtvrtek 23:30) byl na první příčce celé Champions Queue již zmiňovaný Bo s 2139 LP. Vyhrál 20 zápasů, prohrál jich 8. Druhý je Papiteero hrající za Maturalni Forsaken v Ultralize, třetí je Parus z İstanbul Wildcats (TCL).

Zajímavé je ale i čtvrté místo, na kterém je Upset, momentálně náhradník Fnatic na pozici ADC. 22 her, 15 výher.

Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).