Přejít k hlavnímu obsahu

Světová jednička vyrovnala NAVI a je ve finále. Kdo se utká o vysněnou trofej?

11. 2. 2023 | 21:25 Counter-Strike 2 Reportáž
Dvě jednoznačná semifinále rozhodla o dvou týmech, které si to v neděli rozdají o slavnou katovickou trofej. Dánští Heroic nejdřív s klidem přehráli Natus Vincere, G2 si pak poradili s Liquid. Evropský mix navíc vyhrál devatenáctou mapu na LAN v řadě a vyrovnal sestavu NAVI z roku 2021 na druhém místě historických tabulek.
HooXi na IEM Katowice
HooXi na IEM Katowice
Zdroj: Twitter ESL

Pohádka G2 Esports pokračuje a po vyhraném BLAST Premier World Final na konci loňského roku mohou v neděli přidat další trofej. Ve finále se utkají s Heroic, momentální světovou dvojkou.

Heroic se nezapotili

Natus Vincere měli ve ve Spodek Areně velikou diváckou podporu. Ta jim ale k postupu nestačila. Dánové vedení Casperem „cadiaN“ Møllerem hrají ve velké pohodě a znovu to potvrdili v sobotním utkání.

René „TeSeS“ madsen, Jakob „jabbi“ Nygaard i již zmiňovaný kapitán cadiaN na serveru řádili. Mladičký jabbi dál pálí ostrými a zůstává na vrcholu individuálních statistik s HLTV Ratingem 1.38. NAVI byli bez šance, dvakrát prohráli 8:16 a s Polskem se loučí na děleném třetím místě.

G2 další comeback nedovolili

Druhé semifinále mělo jasného favorita ve formě G2 Esports. Nejlepší tým posledních dvou měsíců, jenž slaví samé úspěchy, narazil na americké překvapení Team Liquid. A ze začátku se trápil.

Chvíli to trvalo, než se G2 dostali do tempa na velké katovické stage. Ale když se aklimatizovali, stala se z nich nezastavitelná mašina. Ve druhé polovině Anubisu zvládli devět z jedenácti kol, mapu vyhráli 16:10. Na Infernu pak vedli už 13:4, ale Liquid se stejně jako v pátek proti Vitality nehodlali vzdát.

Tým vedený Nickem „nitr0“ Canellou se dostal na rozdíl tří bodů. Za stavu 14:11 se G2 konečně dostali na CT straně k opening killu a po výhře 16:11 na Infernu se mohli radovat z postupu.

Fandi na PLAYzone!

Nedělní finále budete moci znovu sledovat na Twitch kanále PLAYzone s česko-slovenským komentářem. Začínáme v 16:00!

Play-off IEM Katowice
Pátek 15:30 Ukrajina Natus Vincere2:0 Rusko Outsiders
Pátek 19:30 Spojené státy americké Team Liquid2:1 Evropa Team Vitality
Sobota 15:30 Dánsko Heroic2:0 Ukrajina Natus Vincere
Sobota 19:30 Evropa G2 Esports2:0 Spojené státy americké Team Liquid
Neděle 16:00 Dánsko Heroic: Evropa G2 Esports
Vysílání IEM Katowice
Vysílání IEM Katowice
: PLAYzone
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).