Přejít k hlavnímu obsahu

Lhal o svém pohlaví, aby se vetřel na ženský turnaj. V něm navíc cheatoval!

13. 2. 2023 | 18:19 VALORANT Kauza
Poněkud netradiční záležitost se odehrála na profesionální ženské VALORANT scéně. Hráč se totiž označil jako nebinární, aby se mohl účastnit turnaje pro ženy. Jenže to nebyl jediný prohřešek. Vedle toho totiž použil i program třetí strany, na což samozřejmě pořadatelé přišli.
GUILD Claudia
GUILD Claudia
Zdroj: GGWP (ilustrační foto)

Celá událost je již několik měsíců stará. Na podzimním turnaji potřeboval ženský tým EQ Cerise náhradu za spoluhráčku. V tu chvíli se objevila spása jménem Alex „Dsylexic“ Luong, který se spojil s Jennifer „nabiichu“ Choe. Jelikož je VCT Game Changers soutěží primárně pro ženy, ale účastnit se mohou i další menšinové gendery, rozhodl se Dsylexic lhát a prohlásil se za nebinárního. Nabiichu o tom věděla a souhlasila.

Při zápase však Riot anti-cheat tým odhalil velký problém: náhradník používá program třetí strany. Po dalším šetření bylo odhaleno, že hráč nejen lhal o své identitě, ale také pravidelně cheatoval ve svých ranked hrách. Co ho to bude stát? Dsylexic má zakázáno být v jakémkoli sdružení či soutěži schválené Riotem po dobu osmi let, tedy do října roku 2030. Nabiichu, jakožto spoluviník, si odpyká „pouze“ pětiletý trest.

Nejde ovšem o jediné tresty posledních dní. Caroline „carosmacks“ Peterson a Megan „LemonOreo“ Lai se pro změnu nemohou rok účastnit turnajů za diskriminační memy poslané na Discord server čítající asi 70 lidí. Jakožto členky týmů narušily integritu a šířily toxicitu, se kterou se Riot aktivně snaží bojovat a vymýtit.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.