Přejít k hlavnímu obsahu

Dva zápasy od úspěchu. SINNERS mají do Paříže našlápnuto parádně

14. 2. 2023 | 10:27 Counter-Strike 2 Preview
První z úkolů je splněn. SINNERS jako jediný český tým prošli úvodním dnem první otevřené kvalifikace na BLAST.tv Paris Major, a jsou tak dvě výhry od postupu do uzavřené části. Ve své části pavouka jsou na cestě do čtvrtfinále favoritem, zvládnout potřebují BO1 a BO3 zápas.
Sebastian „beastik“ Daňo
Sebastian „beastik“ Daňo
Zdroj: SINNERS

Free win, 16:4, 16:5, 16:1 a 16:11. První den kvalifikace prošli SINNERS hladce, trochu se zapotili až kolem půlnoci proti soupeři z Kosova. Proti němu si ale s chutí zastřílel Jindřich „ZEDKO“ Chyba. Do šestého kola se probojovala i řada méně známých celků, jeden takový čeká hříšníky na úvod úterního programu.

Mezi 32 nejlepšími týmy první otevřené kvalifikace se budou o úspěch pokoušet Juggernauts, mix z různých koutů Evropy, jenž se nachází těsně za první stovkou HLTV žebříčku. Tenhle zápas proběhne ještě jako BO1, SINNERS budou jasným favoritem. V nejdůležitějším zápase, který už nabídne BO3 sérii, se v případě výhry utkají s lepším ze dvojice HONORIS, ECSTATIC. Oba jsou proslulými týmy evropské Tier 2/3 scény.

Úterní den započne ve 12:00, druhé kolo je poté na programu od 13:15. Kdo v rozhodujícím BO3 duelu neuspěje, ten bude mít jen zhruba tři hodiny na resetování mysli před druhou otevřenou kvalifikací, která startuje opět v 18:00. Probít se neúprosným sítem do uzavřené části není jen o kvalitě, ale také o výdrži.

Na druhou šanci vyčkávají také další přední české a slovenské celky. Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport však čeká předkvalifikační program, konkrétně zápasy v Elisa Invitational Winter a EU Pro League. Právě Sampi přitom na dlouhý den doplatili v pondělí, kdy ztratili dobře rozehraný zápas, zatímco DNE překvapivě vypadli brzy. Mimo zmíněného tria určitě uvidíme v akci opět i ENTERPRISE, Entropiq, eSubu či Cryptovu.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.