Přejít k hlavnímu obsahu

Francouzská zkáza v první kvalifikaci. Dostane se vůbec někdo na domácí Major?

14. 2. 2023 | 11:08 Counter-Strike 2 Zajímavost
Francie patří historicky mezi nejúspěšnější státy ve světě Counter-Striku, poslední roky se však nedají nazvat úspěšnou érou – zejména poté, co G2 opustili všichni Francouzi a Vitality jsou již také evropský mixem. Pozice Francie se dá přirovnat ke Švédsku, jenž zažívá podobný úpadek. Pod Eiffelovou věží však proběhne následující Major a francouzská scéna bije na poplach.
Vzpomínka na rok 2015
Vzpomínka na rok 2015
Zdroj: HLTV.org

Aktuální francouzskou jedničkou je podle HLTV žebříčku tým Falcons. Ten si díky umístění v regionálním pořadí od Valve zajistil pozvánku do uzavřené kvalifikace na BLAST.tv Paris Major a vyhne se tak otevřeným bojům. V řadách sokolů navíc působí domácí oblíbenci Kenny „kennyS“ Schrub a Nathan „NBK-“ Schmitt, kteří dobře vědí, jaké je to Major vyhrát. Možnost zahrát si doma je pro ně hlavním motorem makat naplno.

Naděje se ale vkládají do dalších celků, které musejí uspět v otevřené kvalifikaci. Ta první ale Francouzům nevyšla, nikdo neprošel ani do druhého dne. Žebříčková dvojka a účastníci posledních dvou RMR HEET, přemožitelé Blade Clanu z GenOne ani nový tým Richarda „shox“ Papillona s názvem Nakama nezvládli poslední duel pondělního večera. LDLC OL se tak daleko ani nedostali. Zbývá už jen jedna jediná šance.

Francie má ve sbírce dva Major tituly, NBK- byl spolu s Fabienem „kioShiMa“ Fiey v dresech LDLC a EnVyUs u obou. Pamětníkem je také kennyS a jeden zářez na kontě mají i shox a Edouard „SmithZz“ Dubourdeaux. Největším želízkem v ohni na zopakování historického úspěchu však bude Dan „apEX“ Madesclaire, na něhož budou spolu s hvězdným Mathieu“ZywOo“ Herbautem upřeny zraky celé země galského kohouta.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.