Přejít k hlavnímu obsahu

Hráč přišel o tým za miliony. Náhrada byla směšná, kde je problém?

14. 2. 2023 | 14:40 EA SPORTS FC 24 Příběh
Hackeři ve FIFA jsou problémem dlouhodobě. V letošním ročníku není situace o nic lepší. Nejde jen o PC cheatery, ale i ty, kteří okrádají hráče o týmy a luxují jejich účty. Jeden z okradených sdílel svůj příběh na sociálních sítích. Přišel o mančaft v hodnotě necelých šesti milionů. Náhrada od EA Sports byla přesně 2 474 mincí.
Mbappé ve FIFA 23
Mbappé ve FIFA 23
Zdroj: EA Sports

Tohle zabolí. Jeden z FIFA hráčů sdílel na sociálních sítích svou nemilou zkušenost s hackery ve fotbálku od EA Sports. Ti jej, stejně jako mnoho dalších před ním, připravili o tým v hodnotě necelých šesti milionů mincí. To samo o sobě málokoho překvapí, ve FIFA nejde o nic nového.

Horší byly bližší detaily. Nejlepší karty v týmu byly neobchodovatelné, hacker je tak pouze „quick sellnul“ bez jakéhokoli návratu. Žádný profit, jen nadělání co největších škod.

Poslední záchranou mohla být pro hráče firma vyrábějící FIFA 23 - EA Sports. Poškozený napsal na podporu a dostal odpověď, kterou rozhodně nečekal. „Na váš účet jsme připočetli 2 474 mincí,“ stálo v emailu od EA Sports.

EA tak s největší pravděpodobností počítali jen škody v prodejných kartách. O miliony v těch neobchodovatelných tak hráč, pokud neuspěje s další stížností, definitivně přišel. Hackerem otevřený balíček za 25 tisíc mincí je jen kapkou v moři.

Mezi největší hvězdy nyní již bývalého týmu patřili borci jako Hrdina David Ginola, POTM Kylian Mbappé, Flashback Paul Pogba nebo TOTY Icon Xabi Alonso. Všichni jsou pryč.

V podobných případech nemusí stačit ani veškeré zabezpečení účtu. Dvoufázové ověření, silná hesla, opatrnost. To vše může hráč dodržovat, ale i přesto není jeho tým v bezpečí. Případů je z posledních let spousta.

Štítky: fifa
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).