Přejít k hlavnímu obsahu

Osudné zemětřesení. Profesionální hráčka byla pod sutinami uvězněna přes 40 hodin

14. 2. 2023 | 18:35 VALORANT Příběh
Profesionální VALORANT hráčku z Turecka, Gizem „Luie“ Harmankayu, už soutěžit neuvidíme. Stala se totiž jednou z mnoha obětí nedávno zemětřesení na území Turecka a Sýrie, které připravilo o život desetitisíce lidí. Nad ztrátou truchlí celá komunita včetně Riot Games.
Gizem „Luie“ Harmankaya
Gizem „Luie“ Harmankaya
Zdroj: Riot Games

Gizem „Luie“ Harmankaya reprezentovala tureckou organizaci Turtuglu Bld Esports, další zápasy už ale nepřidá. Zemětřesení o síle 7,8 stupně, které zasáhlo Turecko a Sýrii, ji na více než 40 hodin uvěznilo pod troskami domova. Záchranáři se bohužel nedostali na místo včas. „Neuspěli jsme, omlouváme se. Bohužel jsme ztratili Gizem Harmankayu,“ stálo ve tweetu organizace, která byla s hráčkou předtím ve spojení. „Upřímnou soustrast její rodině a všem fanouškům. Odpočívej v pokoji Gizem, máme tě moc rádi.“

Nad Luie se podle všeho zbořila budova osudového dne 7. února. Několik členů turecké VALORANT komunity rychle zavolalo o pomoc, protože ji nemohli kontaktovat. Bydlela totiž v jednom z nejvíce postižených regionů Kahramanmaraş. Blízký člen rodiny původně tweetoval o pomoc a řekl, že hráčka je stále naživu, protože je schopna vytočit telefon. Z druhé linky však nebyl slyšet žádný zvuk, záchrana přišla pozdě.

Svou soustrast vyjádřili i vývojáři z Riot Games: „Jsme hluboce zarmouceni tragickou smrtí turecké profesionální hráčky Gizem „Luie“ Harmankayi. Naši soustrast od celé komunity VALORANT Esports a Riot Games vyjadřujeme Gizeiným blízkým v této těžké době.“ Následně také vyzvali komunitu, aby podpořila probíhající záchranné úsilí v Turecku a Sýrii darováním Mezinárodnímu lékařskému sboru.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.