Přejít k hlavnímu obsahu

Naděje na Major stále žije! SINNERS, Sampi a Dynamo Eclot čeká druhý den kvalifikace

15. 2. 2023 | 12:05 Counter-Strike 2 Preview
Kvalifikace na BLAST.tv Paris Major jsou v plném proudu. První evropské boje nejvíce vycházely SINNERS, před branami postupu do uzavřené části však přišlo selhání proti HONORIS. Hříšníci však znovu dokázali postoupit do druhého dne a společnost jim tentokrát budou dělat i Dynamo Eclot, Sampi.Tipsport a Simon „KWERTZZ“ Horák v barvách týmu agentury Prodigy.
Tři adepti na BLAST.tv Paris Major
Tři adepti na BLAST.tv Paris Major
Zdroj: BLAST.tv / PLAYzone

Druhá a poslední otevřená kvalifikace pro Evropu přivítala opět přes 700 týmů. Mezi nimi samozřejmě nechyběla česko-slovenská špička, která chtěla napravit nevydařený první turnaj. Díky vysokému seedu se hladce do druhého dne opět probili SINNERS, kterým nikdo nedal více než 8 bodů. Tři výhry zaznamenali také Sampi.Tipsport a Dynamo Eclot, kteří dali zapomenout na neúspěšnou první kvalifikaci.

První povinný krůček tedy splnil trojlístek nejvíce ambiciózních týmů pro rok 2023, až nyní ale začne jít do tuhého. U druhé kvalifikace se totiž v prvním dni odehrálo o kolo méně, a tak do středeční části postoupilo 64 celků. Do uzavřené kvalifikace to přitom může dotáhnout pouze nejlepší osmička. Každý tak pro postup potřebuje zvládnout dva další BO1 zápasy a následnou BO3 sérii, kde se bude hrát o bytí a nebytí.

Jaké soupeře dále potkají?

SINNERS v pátém kole vyzvou neznámé HamsterFromWheel, v případě výhry na ně bude čekat lepší z dua Iron Branch, GTZ Bulls. Postupová bitva pak nabídne AVANGAR, KRC Genk, LDLC OL nebo SD Invicta. Nejsilnějšími týmy v jejich pavouku jsou LDLC OL a Iron Branch, stále však nejde o nehratelné soupeře.

Dynamo Eclot a Sampi.Tipsport se nacházejí ve stejné části pavouka a pokud oba dvakrát zvítězí, tak si to rozdají o postup v rozhodujícím sedmém kole. DNE na úvod středy čeká tým TENSTAR a následně BULLY či Anonymo, Sampi vyzvou Partizan Esports a v případě výhry poté INVSN Team či Zero Tenacity.

Česká scéna bude držet palce i Simonu „KWERTZZ“ Horákovi, na něhož nesmíme zapomínat. Spolu s The Prodigies totiž také i on prošel do druhého dne. Na jeho mezinárodní sestavu čeká K23 a později potenciálně týmy jako Coalesce, 777 Esports, ECSTATIC, SCOU7 GANG, Let Us Cook nebo los kogutos.

2. kvalifikace po 1. dni
2. kvalifikace po 1. dni
Foto: Milan Dobeš
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.