Přejít k hlavnímu obsahu

NEOFRAG se o Major popere bez kapitána. Nexa si dává pauzu z osobních důvodů

15. 2. 2023 | 17:21 Counter-Strike 2 Přestup
Tohle je pro OG bolestivá rána. Pouhý den před startem uzavřené kvalifikace přicházejí o svého kapitána, který na nějaký čas vypadne ze soupisky. Oficiální příčinou jsou osobní důvody.
nexa a NEOFRAG
nexa a NEOFRAG
Zdroj: HLTV.org (Radosław Makuch)

Adama „NEOFRAG“ Zouhara čeká jeden z nejdůležitějších turnajů roku. Se svými spoluhráči z OG se v následujících třech dnech utká o postup na RMR, tedy jedinou přímou cestu na pařížský Major. Aktuálně osmý nejlepší tým světa však nenastoupí v plné síle, jak dnes bylo oznámeno na sociálních sítích. Zkušený kapitán Nemanja „nexa“ Isaković si bohužel potřebuje dát pauzu z osobních důvodů a týmu nepomůže.

Vedení muselo jednat opravdu rychle, protože OG by nemohl doplnit nikdo, kdo již nastoupil do otevřené kvalifikace. Vhodný kandidát se nicméně objevil. Po necelém roce od konce v OG tento dres ještě jednou oblékne Nikolaj „niko“ Kristensen, který si ještě nenašel angažmá a bývalému zaměstnavateli se rozhodl vypomoci. OG opustil loni v květnu a až do letošního ledna čekal na lavičce na nabídky. Ty však nepřišly.

Niko si jistě pamatuje týmovou strukturu, což pro krátkodobé a narychlo upečené angažmá mohlo být klíčovým plusem. Ze základní sestavy si však pamatuje pouze Shahara „flameZ“ Shushana, zbytek prošel obměnou. Organizace jej upřednostnila oproti Maxi „Marix“ Kugenerovi, kterého má pod smlouvou z bývalé akademie a platí za oficiálního náhradníka. Když se však v nějakém mixu představil, tak nezářil.

Uzavřená kvalifikace na evropské RMR proběhne od 16. do 18. února. OG jsou nejvýše nasazeným týmem skupiny B, odkud postoupí osm nejlepších celků ze swissu a další tři si zahrají tiebreaker. Pro postup je tak potřeba třikrát zvítězit. I přes absenci důležité postavy budou OG patřit mezi nejžhavější kandidáty na postup, ryzí síla sestavy by měla stačit na soupeře z nižších pater. V každém případě jde ale o komplikaci.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.