Přejít k hlavnímu obsahu

Evropská Pro League volá Dynamo Eclot. Hon za stovkami tisíc korun začíná

17. 2. 2023 | 13:00 Counter-Strike 2 Preview
Šestá sezóna European Pro League brzy odstartuje svou skupinovou fázi. Navázat na úspěchy ECSTATIC či iNation, tedy týmů, které aktuálně bojují o postup na Major, bude chtít i české Dynamo Eclot. Celek z Pardubic obdržel pozvánku, a zahraje si tak o prize pool 20 tisíc dolarů.
Dynamo Eclot na Tipsport MČR CS:GO
Dynamo Eclot na Tipsport MČR CS:GO
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

European Pro League čeští a slovenští fanoušci v posledních dnech sledovali díky Sampi.Tipsport. Posílená sestava bojovala ve druhé divizi, ale nakonec skončila před branami postupu. Za čtvrté místo si Sampi odnesli 500 dolarů. Dynamo Eclot si ovšem nyní zahraje první divizi, kde v minulosti zazářila i eSuba.

Šestnáct týmů v následujících dnech vykročí do skupinové fáze, která proběhne tradičním formátem 4x4 GSL. Do Double Elimination play-off tak postoupí nejlepší osmička, jež se popere o prize pool pro nejlepší kvarteto. Soupeře DNE zatím neznáme, ale mezi účastníky najdeme i Martina „STYKO“ Styka (Apeks) a Simona „KWERTZZ“ Horáka (The Prodigies), jenž na úkor Sampi uspěl právě ve zmíněné druhé divizi.

Právě Apeks patří mezi nejzvučnější jména v turnaji spolu s Into The Breach, Monte, IKLA nebo iNation, což jsou všechno celky aktuálně usilující o postup na EU RMR. Českou cestu budeme pozorně sledovat.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.