Přejít k hlavnímu obsahu

Prohrávali 0:15, ale stejně zápas vyhráli. Tým mladíků vybruslil ze zapeklité situace

17. 2. 2023 | 14:48 Counter-Strike 2 Reportáž
Poslední dny byly na jihoamerické scéně ve znamení kvalifikace na domácí turnaj Intel Extreme Masters. Po úspěchu loňského Majoru zamíří IEM opět do Ria de Janeira a 9z Team bude u toho, ačkoliv nejde o brazilský celek. Jeho cesta byla hladká, ale i tak nabídla hezký finálový příběh.
Vítězové uzavřené kvalifikace
Vítězové uzavřené kvalifikace
Zdroj: 9z Team

FURIA obdržela přímou pozvánku, MIBR ovládli kvalifikaci pro Severní Ameriku a čekalo se, jestli na IEM Rio postoupí třetí brazilský zástupce z jihoamerické kvalifikace. Tomu ale chtěl zamezit 9z Team. Sestava hráčů z Uruguaye, Argentiny a Chile čelila třem brazilským týmům, přičemž největším favoritem bylo Fluxo.

Do pavouku 9z vykročili proti O PLANO, kde sice první mapu vyhráli až v prodloužení, ale i tak po výhře 2:0 postoupili dále. Stejným výsledkem přemohli i Fluxo a byli jedinou výhru od postupu. V grandfinále o jediné postupové místo však potkali stejného soupeře, který byl o poznání lépe připraven a byl odhodlán zvítězit.

Na úvodní mapě Mirage se tým Joãa „felps“ Vasconcellose zmohl na 9 bodů za útok, ale po změně stran přišla pohroma. 9z Team následoval číslovku ve svém názvu, vyhrál devět kol v řadě, neprohrál ani jedno a šel do vedení 1:0. Hráči Fluxa však na druhé mapě chtěli dát soupeři ochutnat vlastní medicínu.

Za CT stranu na Overpassu se jim podařil v dnešní době v podstatě nevídaný kousek. Obrana byla tak neprostupná, že 9z neuhráli jediný bod a prohráli první polovinu 0:15! Vinicius „vsm“ Moreira přitom ani jednou nezemřel a měl skóre 19:0. Čistá výhra to ale i tak nebyla, po změně stran 9z získali čestné dva body.

Na koni tak rázem bylo Fluxo, které navíc na rozhodujícím Nuke mohlo začít za CT. 9z však nedovolili zopakování Overpassu a jejich útok byl desetkrát úspěšný. Brazilské Fluxo se rvalo, ale na výhru to nestačilo. 9z Team prokázal velkou odolnost, oklepal se z bolestivé strany 0:15 a vybojoval si sladký postup do Ria.

Kdo je 9z Team?

 Uruguay Franco „dgt“ Garcia
 Uruguay Maximiliano „max“ Gonzalez
 Argentina Santino „try“ Rigal
 Argentina Nicolás „buda“ Kramer
 Chile David „dav1deuS“ Tapia Maldonado

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.