Přejít k hlavnímu obsahu

Tvrdá realita formátu. Obletět celý svět, odehrát dvě mapy a zamířit zpět domů

17. 2. 2023 | 16:35 VALORANT Příběh
Pět měsíců čekaly týmy na možnost ukázat se v novém světle na největším turnaji historie. Když ale přišla jejich chvíle, během dvou hodin se musely zase rozloučit. Nemilosrdný formát posílá domů polovinu týmů hned po úvodním klání a je jedno, jak dalekou cestu musely vážit.
MIBR se loučí s fanoušky
MIBR se loučí s fanoušky
Zdroj: Riot Games

32 týmů a každý z nich má jen jedinou šanci, žádný druhý život. São Paulo hostí velkolepý turnaj LOCK//IN, který má za cíl představit světu novou Tier 1 VALORANT scénu. Ukázat svou sílu a píli mohli všichni, ne však nadlouho všichni úspěšně. Skupina Alpha odhalila první favority na titul, ale také přinesla smutné zprávy.

Turnaj se odehrává v Brazílii a některé sestavy musely cestovat z opačného konce světa někdy až 24 hodin. Představte si ten časový posun, měsíce tréninku, vše pro jediný okamžik na pódiu. Jedna nepovedená BO3 a jste venku. Neúspěch znamená konečnou, zabalení si svých věcí a návrat do vlasti se sklopenou hlavou.

Přesně tímto nekompromisním procesem jednoho velkého Single Elimination pavouka si prošly tři evropské mančafty a čtyři zástupci Asie a Pacifiku. Nejdominantnějším regionem na soutěži je doposud ten americký, odkud vypadli jen MIBR. Největší překvapivou hvězdou je bývalý CS:GO profík Ethan „Ethan“ Arnold.

Po prvním kole proběhnou ještě dvě další, skupina Alpha dojde až do semifinále. Poté převezme otěže Bravo, kde se ukáží všichni zbývající účastníci, kteří budou odolávat osudu. Do akce 23. února od 18:00 půjde i Team Vitality s Karlem „Twisten“ Ašenbrenerem, tak doufáme, že půjde o první vystoupení z mnoha.

Student, hráč a fanoušek esportové scény. Věnuji se především Valorantu a League of Legends, cizí mi ale není téměř nic. Taky pleskám španělský fotbálky v hospodách a dám si u toho dobrý pívo.