Přejít k hlavnímu obsahu

Epic Games oznámil předčasné ukončení aktuální sezóny ve Fortnite

18. 2. 2023 | 10:55 Fortnite Update hry
Aktuální sezóna ve Fortnite končí o několik dní dříve, než bylo plánováno. Epic Games oznámil na Twitteru nové datum ukončení, ale neupřesnil důvod náhlé změny.
Battle pass kapitoly 4 sezóny 1
Battle pass kapitoly 4 sezóny 1
Zdroj: Epic Games

Dříve stránka v battle passu uváděla, že sezóna končí 10. března. Aby se vykompenzoval fakt, že sezóna bude o dva dny kratší, bude ve hře mezi 2. a 8. březnem spuštěný Supercharged. To znamená, že budou navýšená XP za úkoly. Tímto způsobem získáte daleko rychleji levely pro dokončení celého battle passu.

Tato změna prolomila kadenci posledních několika sezón Fortnite, kde sezóna končila v pátek nebo v sobotu večer našeho času v závislosti na tom, kdy bylo naplánováno finále sezóny. Následující den dopoledne pak začala sezóna nová. 

Kapitola 4 Sezóna 1 skončí ve středu 8. března, i když přesné načasování nebylo potvrzeno. Je tedy možné, že v České republice bude ve čtvrtek 9. března. Společnost Epic Games také neuvedla, zda tato změna ovlivní spuštění kapitoly 4 sezóny 2. Datum zahájení příští sezóny totiž ještě nebylo potvrzeno.

Zdá se nepravděpodobné, že by Epic Games chtěl, aby byl Fortnite mimo provoz na další dva dny. Ale ani to v tuto chvíli nelze vyloučit.

Ač sama zřejmě nejslabším hráčem v historii Fortnite a většinu hry jsem "svačinářka", tak o to větší jsem fanynka profesionálního Fortnitu a esportu obecně. Sleduji domácí i zahraniční scénu a neuteče mi žádný turnaj. Můžete podpořit i moje články zadáním SAC kodu: SheisBara v item shopu.