Přejít k hlavnímu obsahu

Miley míří do Evropy. Česká hráčka je dva zápasy od postupu do elitní soutěže

18. 2. 2023 | 16:37 Counter-Strike 2 Preview
Po prestižním turnaji v Katovicích se blíží další sezóna dlouhodobé soutěže ESL Impact. Evropská divize se nově rozšíří na 12 týmů, což dává příležitost širší společnosti náruživých hráček. První kvalifikace se dostala do TOP 8 fáze, kde najdeme i známou tvář z české scény.
Ljudmila „Miley“ Mikitová
Ljudmila „Miley“ Mikitová
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

Ljudmilu „Miley“ Mikitovou můžete znát jako oblíbenou streamerku či analytičku předních domácích turnajů, vedle toho se ovšem dlouhodobě snaží prosadit i na profesionální scéně. Kapitánka loňského národního týmu se tentokrát spojila se sestavou ICBMF, aby se pokusila kvalifikovat mezi smetánku.

Na pořadu dne jsou totiž otevřené kvalifikace do třetí sezóny ESL Impact, což je pro ženské CS:GO revoluční soutěž s plně fungujícím ekosystémem a nejvyššími prize pooly v historii. Jednou z královen prvního ročníku byla Katarína „Kat“ Vašková, jejíž tým Nigma Galaxy vyhrál vše, co se dalo, v nové sezóně však mezi elitou uvidíme i českou vlajku. V minulosti o postup usilovala Justina „Tina“ Ducká, tentokrát je ve hře Miley.

Známá postava domácí scény totiž vzala se svými spoluhráčkami útokem první kvalifikační turnaj a v konkurenci 23 týmů se ICBMF podařilo projít do druhého dne. V pátek vyřadily mimo jiné i druhý nejvýše nasazený tým celé kvalifikace a od postupu do evropské divize ESL Impact dělí Miley a spol. dva zápasy.

Nejznámější spoluhráčkou Miley je Julie „Monkey D. Julie“ Chehab, která se mezi špičkou pohybuje již od roku 2015. Na cestě do společnosti Nigma Galaxy, NAVI, Astralis, NIP a dalších ženských týmů musejí hráčky ICBMF ve čtvrtfinále porazit sestavu cute a následně lepšího z dvojice BLAZE, WeRunThisPlace. Ve druhém jmenovaném celku se krátkodobě vrátily ženské ikony Julia „juliano“ Kiran a Zainab „zAAz“ Turkie.

Pavouk nejlepší osmičky
Pavouk nejlepší osmičky
Foto: Liquipedia
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.