Přejít k hlavnímu obsahu

Neporazitelný Entropiq posedmé vyhrál, ze dna se zvedají Sampi

20. 2. 2023 | 15:17 League of Legends Reportáž
Mastercard Hitpoint Masters mají jasného vládce. Je jím ambiciózní Entropiq. V nejvyšší tuzemské League of Legends soutěži má organizace Martina Kabrhela po sedmi kolech plný počet bodů. V pátečním šlágru potvrdil Entropiq svou pozici triumfem nad konkurenční eSubou. Do formy se dostali i Sampi, po tragickém vstupu do sezóny oslavili třetí vítězství v řadě.
Khantos v dresu Entropiqu
Khantos v dresu Entropiqu
Zdroj: Double Check Agency

Základní část nejvyšší české soutěže v League of Legends se přehoupla do své druhé poloviny. Aktuální čelo tabulky obývá neporažený tým Entropiq, následovaný eSubou, SINNERS a Dynamem Eclot. Pokud svoji příčku celky udrží, postoupí do závěrečného play-off. Korunovace nových králů proběhne opět ve Svitavách, kde se 1. dubna uskuteční finále soutěže před živým publikem.

Hlavním lákadlem sedmého kola základní části byly bitvy o top 4 a šlágr mezi Entropiqem a eSubou.

Cryptova 0:1 SINNERS

Duel dvou celků se skóre 3-3 byl zároveň bojem o místo v elitní čtyřce Mastercard Hitpoint Masters. Ostravská Cryptova chtěla ukázat, že mezi to nejlepší z české ligy patří. Jenže SINNERS byli proti.

V jedné z nejrychlejších her dosavadního průběhu jarního splitu rozdrtili svého soupeře. Za 22 minut se Cryptova dostala k jedinému menšímu úspěchu, jinak byli SINNERS bezchybní.

Brute 0:1 Dynamo Eclot

Druhý zápas dne měl jasného favorita. Dynamo Eclot je i přes zaváhání v utkání proti Sampi jedním z nejlepších domácích mančaftů, zatímco Brute se trápí na předposlední příčce. Proti pardubickému celku ukázal outsider bojovný výkon sobě vlastní. Snažil se hrát přes svou silnou stránku, týmově ale bylo Dynamo o ten potřebný kus lepší a po 37 minutách zničilo základnu soupeře.

Entropiq 1:0 eSuba

Reparát za loňské prohrané finále ve Svitavách složil Entropiq úspěšně. V letošní sezóně zatím neporažený tým se eSubě pomstil a dál se neohroženě drží na prvním místě. „Modrá krev“ dokázala se svým sokem držet krok jen v prvních deseti minutách. Entropiq postupně eSubu rozebral, na mapě kraloval a připsal si sedmou výhru.

Sampi 1:0 Inside Games

Fotbalový reprezentant Jakub Jankto může být s prozatímním comebackem své organizace spokojen. Sampi se po nepovedeném začátku splitu, kdy prohráli čtyři utkání v řadě, zmátořili. Po Cryptově a Dynamu Eclot si vyšlápli také na Inside Games.

27 minut byla hra absolutně vyrovnaná, důležitá potyčka nakonec rozhodla ve prospěch Sampi. Inside Games tak dál čekají na první úspěch.

Další kolo Mastercard Hitpoint Masters je na programu v úterý 21. února od 16:00. Program na Twitchi načne utkání mezi Dynamem Eclot a Inside Games.

Tabulka Hitpoint Masters
 TýmSkóre
1.Entropiq7-0
2.eSuba5-2
3.Dynamo Eclot4-3
3.SINNERS4-3
5.Cryptova3-4
5.Sampi3-4
7.Brute2-5
8.Inside Games0-7
Na PLAYzone od března 2022. Zaměření především na League of Legends a EA Sports FC. Občas zapne Counter-Strike, od roku 2012 ale žere LoLko, dvakrát se dostal i do Diamondu :).