Přejít k hlavnímu obsahu

STYKO postoupil na RMR, jeho Apeks ale i přesto dnes nestačili na českou sestavu

20. 2. 2023 | 17:59 Counter-Strike 2 Reportáž
Apeks se konečně odrazili k novým zítřkům. Na velký úspěch v kvalifikaci na RMR se pokusili navázat v „menším“ turnaji Elisa Invitational, kde ale naopak nezískali ani jednu výhru. Vypadnutí zpečetil přední český tým, jenž se mohl opřít o výkony nového hvězdného snipera.
Vít „nbqq“ Pohlot
Vít „nbqq“ Pohlot
Zdroj: PLAYzone (Radim Madarász)

V táboře Apeks se začíná svítat na lepší zítřky. Tým doplnil nový in-game leader a vypadá to, že si nové složení dobře sedlo. Dobrou formu potvrdilo především tažení z minulého týdne, kdy si Martin „STYKO“ Styk a jeho kolegové vybojovali postup na evropské RMR. Od návratu na Major tak slovenského hráče dělí tři výhry. Stále však nechtějí zanedbávat menší turnaje, na jednom z nich ale překvapivě vyhořeli.

Jako 37. nejlepší tým světa si vysloužili pozvánku na Elisa Invitational Winter. V prvním kole swissu však nestačili na GODSENT a následně ani na jejich krajany z akademie Young Ninjas. Uzavřená kvalifikace RMR pozvedla náladu v týmu, ale vypadnutí ani přesto dnes odvrátit nedokázala. Třetím soupeřem Apeks byl český tým Dynamo Eclot, jenž také po těsných dvou prohrách potřeboval utéct hrobníkovi z lopaty.

Série začala mapou Ancient, kde byla nová posila Guy „anarkez“ Trachtman k nezastavení. Jeho 26 killů a pouhých 14 smrtí bylo klíčem k výhře 16:13 a vedení 1:0. Overpass ovšem ještě více sednul Timu „nawwk“ Jonassonovi z Apeks a po výhře 16:8 na Overpassu bylo srovnáno. Na rozhodujícím Inferno DNE prohrávali 0:5, následně však otočili skóre a soupeře už do hry zpět nepustili. Vítězství 2:1 znamená udržení v turnaji.

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.